fbpx

Шніцель з індички в червоному маринаді і з хрустким салатом

Звичайно, це не класичний варіант популярного шніцеля, а легка варіація цієї страви. Але така інтерпретація як не можна краще підходить для тих, хто стежить за своїм харчуванням і намагається їсти смачну і здорову їжу. Незвичайний червоний маринад, який виступає одночасно і теплим соусом, буквально перетворює смак індички. А хрусткий овочевий салат – ідеальний гарнір для цієї страви.

Як приготувати шніцель з індички в червоному маринаді і з хрустким салатом

Інгредієнти:

Індичка – 400 г. філе;

Кетчуп – 70 г.;

Томати у власному соку – 100 г.;

Сік лимонний – 1.5 ст.л.;

Оливкова олія – 2.5 ст.л.;

Помідори черрі – 200 г.;

Шпинат – 100 г.;

Базилік – 3 гілочки;

сіль – за смаком;

Перець чорний – за смаком.

Приготування:

  1. Підготувати продукти за списком. Філе індички вимити, добре обсушити і порізати на порційні шматочки. Зелень (шпинат і базилік) теж вимити і акуратно обсушити. Замість фіолетового базиліка можна взяти зелений базилік або петрушку.
  2. Викласти шматочки індички на дошку, накрити харчовою плівкою і злегка відбити. Посолити і поперчити шматочки з двох боків. Замість індички можна взяти курку або навіть свинину, тільки в цьому випадку варто збільшити час приготування.
  3. Приготувати червоний маринад: з’єднати у великій мисці кетчуп, томати у власному соку (подрібнити, якщо вони цілі), по столовій ложці оливкової олії і лимонного соку. Посолити і поперчити, добре перемішати. Влітку, в сезон, томати у власному соку краще замінити на свіжі, потерши їх на крупній тертці, знявши попередньо шкірку.
  4. Викласти шматочки індички в червоний маринад і залишити на 30 хвилин мінімум. Краще, якщо м’ясо проведе в маринаді кілька годин, так воно стане м’якше.
  5. Розігріти сковороду з ложкою оливкової олії і обсмажити шматочки індички з двох сторін до рум’яної скоринки на середньому вогні, приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
  6. Вилити в сковороду маринад, злегка зменшити вогонь і тушкувати індичку в маринаді 5-7 хвилин, накривши кришкою.
  7. Приготувати салат: змішати в салатник листя шпинату, порізані на четвертинки помідори черрі (якщо зовсім маленькі, то порізати навпіл) і порвані листя базиліка. Скропити лимонним соком і оливковою олією, посолити трохи і перемішати.
  8. Викласти на тарілку трохи салату і шніцелі. Шніцель з індички в червоному маринаді і з хрустким салатом готовий.

Смачного!

Фото – ілюстративне

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page