fbpx

Сходження Благодатного вогню в Єрусалимі (онлайн трансляція)

Сходження Благодатного вогню, який символізує нерукотворне світло Воскресіння Христового, про яке говорив ще апостол Петро, ​​очікують в храмі Грoбу Господнього в Єрусалимі.

Тисячі паломників, які у Велику суботу 7 квітня напередодні Великодня заповнили храм Грoбу Господнього, площу перед ним і прилеглі вулиці, чекають Вогонь, який повинен з’явитися за молитвами про дарування дива патріарха Єрусалимського і віруючих, пише “obozrevatel“.

Благодатний вогонь вважається символом нерукотворного світла Воскресіння Христового. Вогонь з’являється з нізвідки і не обпікає рук.

До сих пір сходження Благодатного вогню не пояснено з наукової точки зору. Християни вірять в божественне походження вогню і в те, що він займається за молитвами паломників і православного патріарха. За переказами, якщо Благодатний вогонь не зійде, це стане жaхливою ознакою для всього людства, а присутні в храмі загuнуть.

Відзначимо, що делегація Київського патріархату доставить Благодатний вогонь до України з Єрусалиму в суботу, 7 квітня.

“О 19:40 в термінал D Міжнародного аеропорту “Бориспіль” прибуде рейсовий літак з Благодатним вогнем з Єрусалима, який доставить в Україну делегація священнослужителів і мирян Української православної церкви Київського патріархату”, – йдеться в повідомленні прес-служби УПЦ КП.

Читайте також: На скільки підвищаться ціни на житлово-комунальні послуги до 2021 року

You cannot copy content of this page