fbpx

Шоколадна ковбаса домашнього приготування – відмінний десерт до чаю

Шоколадна ковбаса була частим гостей на столі в минулому столітті. Продавався цей десерт всюди, коштував недорого і смак мав відмінний. Досить просто приготувати такий десерт в домашніх умовах, особливо зацікавляться процесом створення солодкої ковбаси діти.

Варіантів приготування цих ласощів дуже багато. Серед основних інгредієнтів-наповнювачів, що входять до складу шоколадної ковбаси, можна зустріти печиво, різноманітні горіхи, прянощі, фрукти.

Додають прянощі, апельсинову цедру, фрукти. Щільність і калорійність десерту, а також його солодкість і жирність буде залежати від скріплюють інгредієнтів. Скріпляюча маса готується з масла, какао, цукру, іноді згущеного молока. Якщо хочете отримати менш жирне ласощі, то можна зменшити кількість масла і додати молоко, збиті яйця або фруктовий сироп.

Для отримання насиченого шоколадного смаку можна покласти в ковбасу побільше какао або гіркий шоколад. Можна зменшувати кількість цукру, якщо не подобається дуже солодкий десерт. Головне при з’єднанні різних інгредієнтів – це те, що в результаті повинна вийде пластична маса, з якої можна легко сформувати ковбасу.

Приготувати скріпляє масу можна двома способами: при нагріванні продуктів або при їх простому змішуванні. У першому випадку масло розтоплюють і поступово додають інші інгредієнти. Виходить виходить своєрідний гарячий шоколад. У другому варіанті – використовується розм’якшене масло, яке перемішується з іншими продуктами.

Смачне і незвичайні ласощі, приготувати яке дуже просто, адже його не буде потрібно випікати в духовці. Прекрасний десерт до чаю або кави.

Складові:

Печиво (просте, наприклад, «Ювілейне») – 300 г;
Цукор – півсклянки;
Вершкове масло – 300 г;
Горіхи волоські (подрібнені) – півсклянки;
Какао-порошок – 5 ст. ложок.

Спосіб приготування:

Горіхи подрібнюємо за допомогою блендера. Частина горіхів залишаємо цілими.

У каструлі розтоплюємо вершкове масло.

Додаємо цукор, какао і горіхи.

Розмішуємо масу до повного розчинення цукру.

Печиво поміщаємо в пакет. За допомогою качалки або кухонного молоточка подрібнюємо печиво. Частина печива залишаємо у вигляді невеликих шматочків.

З’єднуємо печиво і вершково-горіхову масу, розмішуємо.

Викладаємо солодку масу на харчову плівку, надаємо форму батона ковбаси.

Повністю обертаємо шоколадну ковбасу плівкою і прибираємо в холодильник на 3-4 години.

Перед подачею плівку видаляємо і нарізаємо ковбасу на скибочки товщиною 7-10 мм.

Смачного!

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page