fbpx

Шольц пояснив, чому наполягав на поверненні турбіни для «Північного потоку – 1»

Німецький канцлер Олаф Шольц пояснив, чому Німеччина попросила Канаду відремонтувати та повернути турбіну для «Північного потоку -1» в обхід антиросійських санкцій. Все для того, «щоб усунути привід, який РФ могла б використати для подальшої відмови від постачання газу Німеччині та Європі», заявив Шольц канадській газеті The Globe and Mail.

Оскільки росія використовує турбіну як привід для скорочення постачання газу, “тому прем’єр Трюдо ухвалив рішення, яке зміцнило позиції Німеччини та Європи: він прибрав цей привід”.

Також Шольц впевнений, що повернення турбіни дало змогу всім зрозуміти, що росія просто шантажує Європу, а не обвинувачувати один одного в тому, що зроблено чи не зроблено.

“Завдяки йому ми змогли викрити блеф Путіна. Ми й так не вірили, що скорочення постачання було викликано технічними причинами. Росія намагається чинити тиск і нацьковувати одного союзника на іншого. Ми не повинні допустити, щоб це йому вдалося. Оскільки турбіна готова до постачання, Росія має поновити свої договірні зобов’язання”, – заявив Шольц.

За його словами, якщо Кремль все одно не наростить подавання газу, “нехай це буде кришталево ясно всьому світу”.

Фото: liga.net.

08/02/2022

You cannot copy content of this page