fbpx

Схуднути після 50 років цілком можливо, тільки для цього потрібно дотримуватися спеціальних правил

Схуднути після 50 років цілком можливо, тільки для цього потрібно дотримуватися спеціальних правил: 7 порад, які дозволять залишатися в формі тим, кому за 50.

Якщо ви схильні ігнорувати поради щодо здopoв’я, але відчуваєте себе комфортно, вживаючи нездорову їжу, ви повинні розуміти, що рано чи пізно ваш мeтaболізм не буде таким, яким він був раніше.

На жаль, приходить час зосередитися на підтримці здорового способу життя та утриманні ваги в межах норми. Коли вам 50, гopмональні зміни і малорухливий спосіб життя можуть зробити схуднення практично неможливим.

Незалежно від того, на чому ви зосереджені, правильна дієта і активний спосіб життя ніколи не будуть шкідливими для вашого здоров’я.

На чому ви повинні зосередитися, щоб схуднути після 50 років?

1. Спеції для страв

Багато спостережень доводять, що перець допомагає поліпшити обмін речовин і зменшити тягу до їжі. Дослідження, проведене в 2011 році, показало, що люди, які додавали кайенский перець в свою їжу, як правило, їли менше і не вважали за краще жирні, солоні або солодкі страви. Якщо вам подобається їсти гостре, це допоможе вам зберегти здорову вагу. Однак гострі страви – поганий вибір для людей з шлyнкoвими проблемами.

2. Стати знову дитиною

Ви коли-небудь помічали, як діти їдять? Вони довго жують і роблять паузи. І це корисно. Дослідження, проведене в 2015 році, довело, що, коли люди роблять паузу 20-30 секунд між кожним прикусом, вони перестають їсти, коли вже ситі, що дозволяє уникнути зайвих калорій і, отже, зайвих кілограмів.

Ми схильні їсти більше, ніж нам потрібно, коли ми стаємо старшими через емоції і стреси. Щоб боротися з цим, дієтологи пропонують повернутися до своїх дитячих звичок і їсти невеликими шматочками, пережовуючи їх довше.

Маленька тарілка створить враження, що ваша порція більша. Ідея повільної їжі може допомогти вам схуднути.

3. Продовжуйте займатися спортом

Багато людей перестають займатися спортом після 50 років з багатьох причин, найчастіше через бiль у cyглобах, але ви не повинні переставати рухатися. По-перше, знайдіть спорт, який найкраще підходить вам і на який ви здатні.

Плавання, ходьба, використання еліптичної машини і їзда на велосипеді – це заняття з низьким рівнем ризику. Ви також повинні зосередитися на розвитку м’язової маси, щоб зберегти ваш мeтaболізм. Пошук хорошого тренера – це перший крок до визначення того, які дії провокують ваш опір активності.

4. Плануйте заздалегідь

Зараз, як ніколи раніше, вам потрібно зосередитися на плануванні своїх прийомів їжі, щоб ви не жували що-небудь постійно. Ви більше не хочете готувати, тому що ваші діти – дорослі і вони пішли з дому? Плануйте своє харчування заздалегідь, нарізаючи свіжі овочі на вихідним, готуючи і заморожуючи супи. Розглядайте корисні для здоров’я варіанти страв, які можна приготувати швидко.

5. Зосередьтеся на декількох укусах

Один із способів насолодитися улюбленою їжею без негативних наслідків – це зробити кілька укусів. Така техніка допомогла багатьом людям, які перебувають у відпустці або у яких було багато смачних закусок. Це хороша методика, але вона не всім подобається.

Читайте також: П’ю вранці, а ввечері готова розцілувати свої ваги! Коpисний і дуже простий сніданок-чистка

6. Фокус на якість, а не на кількість

Підрахунок калорій не завжди ефективний, тому що ви стаєте одержимим кількістю, а не якістю. Дослідження підтверджує ідею про те, що при порівнянні дієти високої якості зі звичайним режимом харчування, що містить багато оброблених продуктів, якісна їжа допомагає скинути зайву вагу. Досить рахувати кожну калорію. Це хороший метод, але він ніколи не повинен ставати нав’язливою ідеєю.

7. Вимкніть телевізор

Дослідження доводять, що якщо ви їсте під час перегляду телевізора, ви споживаєте на 13-25% більше калорій, ніж якби він був вимкнений. Крім того, недавнє дослідження підтвердило, що більшість людей переставали їсти, коли їх тарілка була порожня або коли телевізійний серіал, який вони дивилися, закінчився. Дієтологи радять вимикати телевізор і замість цього слухати своє тiло. І взагалі, люди їдять менше корисних страв, коли дивляться цікаві телепередачі.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page