fbpx

“Сік зачарований від «Чарівниць»”: у Каноницькій громаді на Рівненщині співочий колектив організував виготовлення яблучного соку для наших Захисників

У Каноницькій громаді, що на Рівненщині натуральний сік для бійців ЗСУ готують жінки зі співочого колективу.

Процес виготовлення соку організували вісім жінок-учасниць сільського співочого колективу «Чарівниця».

Стали до роботи 29 жовтня і вже за три дні заготували 200 літрів яблучного соку.

Суспільному ініціаторка заготівлі соку Марина Гаврилюк розповіла:

“Почали говорити, що хтось сік вже закривав вдома, хтось додав, що дуже багато яблук вродило в цьому році. Ми порадилися і організували наш невеличкий волонтерський цех. У Facebook написала, якщо хто хоче й може, нехай долучаються. Мені почали телефонувати охочі допомогти і чим саме. І вже в перший, пробний, день нам було чим зайнятися. Підвозили і яблука, і банки, і кришки, і преси”.

За перший же день заготівлі соку, 29 жовтня, вісім жінок разом з односельчанами заготували 24 трилітрові банки соку.

Вони розповідають:

“Перший день виявився плідний, запасів і фруктів і банок лишалося ще стільки, що ми пропрацювали і другий день. За два дні вийшла 141 літра соку, а люди й далі телефонували і пропонували допомогу, тому готували сік і на третій день, більш як 60 літрів. А скільки кілограмів яблук було – навіть не скажу. Вони були у нас в мішках, хто відрами приносив. Багато, дуже багато”

Трудівниці придумали і гасло для своєї продукції: «Сік зачарований від «Чарівниць», щоб захищав від кyль наших захисників та захисниць!».

Головне фото ілюстративне. Суспільне.

You cannot copy content of this page