fbpx

Сім’я й особисте життя Валерія Залужного

Валерій Залужний одружений із Оленою Залужною. Подружжя має двох дорослих доньок. Старша — військова, служить у Київському гарнізоні, молодша — вчиться в Одесі на лікаря.

У соціальних мережах він рідко публікує інформацію та фото свого приватного життя.

Зауважимо, раніше в інтерв’ю Яніні Соколовій Залужний зізнався, що внаслідок профдеформації його мало що може розчулити, але винятком є діти — зокрема його маленька племінниця.

У тому ж інтерв’ю Залужний розповів, яку музику любить слухати. Генералові подобається як диско 80-х років, так і важкий метал накшталт Rammstein.

Життєві принципи нового головнокомандувача ЗСУ

Як розповідав сам Залужний у ЗМІ ще у 2010 році, у людях, зокрема військовослужбовцях, він цінує чесність і порядність.

“Адже військовослужбовцем бути нелегко хоча б тому, що твоя доля не залежить від тебе самого. Приміром, 1000-1500 твоїх підлеглих можуть в один момент докорінно змінити твою долю. А тому людям, з якими служиш, хочеться довіряти, відповідно, прагнеш, аби вони довіряли тобі. Відтак, порядність і чесність — риси, якими неодмінно повинен володіти військовослужбовець, тим паче — офіцер”, – зауважував він.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний

Крім того, на думку Залужного, він непогано розбирається в людях. Військовий зауважував, що в армії за визначенням панує єдиноначальність.

“Командир може бути яким завгодно: подобатися підлеглим чи ні, ухвалювати як правильне, так і невірне, на їхню думку, рішення. Але його наказ має бути для них законом, виконання поставлених командиром вимог — першочерговим завданням для особового складу. А вже потім, як зазначено у військовому статуті, підлеглому дається право обговорити виконане, порозмірковувати: чи правильно він учинив, чи вірно виконав поставлену перед ним задачу”, – наголошував він.

Залужний також додавав, що притримується дещо авторитарного принципу керівництва, але завжди чітко розмежовує службові й особисті стосунки.

“На першому місці для мене завжди людина: офіцер, сержант, солдат. Ніколи не переступав і не переступлю через підлеглого та його гідність”, – переконував він.

Валерій Залужний в юності.

Валерій Залужний з дружиною Оленою.

За матеріалами: НВ та Депо.юа. Фото: з відкритих джерел.

06/25/2022

You cannot copy content of this page