fbpx

Сім’я Романа Ратушного виконала черговий пункт синового Заповіту

Ми вже повідомляли, що полеглий Герой Роман Ратушний заповів батькам підтримати справу його життя – ГО «Захистимо Протасів Яр» та ряд інших культурних та історичних громадських ініціатив. Вже по 100 тис.грн. отримали «Історична правда» та «Новинарня».

Сьогодні стало відомо, що ще 50 000 отримав проєкт «Твоя підпільна Гуманітарка» і його автор, Остап Українець, повідомив про це в своєму Фейсбук.

«Роман Ратушний заповідав підтримувати незалежні і правдиві медіаресурси. Тому 50000 гривень з пожертв його пам’яти Світлана Поваляєва вирішила передати Гуманітарці», – написав він.

«Ми всі глибоко вдячні їй за довіру, яку мусимо виправдати. Ми витратимо гроші на друк антології “Культурна експансія” — збірки розповідей про те, як Росія намагалась підпорядкувати і асимілювати українську культуру на різних рівнях — і як за всі століття, всупереч усьому, цього не сталося завдяки таким людям як Роман.

Від моменту, коли я дізнався про його загибeль, я знав, що ця антологія буде присвячена йому і його чину. Цей проєкт — найменший внесок у його справу, який ми можемо зробити», – розповів Остап Українець.

Вчора 16 червня, Київ зустрів полеглого Героя України Романа Ратушного на колінах в Протасовому Яру.

Фото: ФБ Роман Ратушний.

06/17/2022

You cannot copy content of this page