fbpx

Скaндaльну львівську вчительку таки звільнили з роботи за допис про Гітлера

Директор школи №100 вручив Мар’яні Батюк наказ про звільнення з роботи зі школи №100 та трудову книжку.

Про 25 квітня це повідомила прес-служба Львівської міськради, пише “ZAXID.NET” .

24 квітня Мар’яні Батюк вручили лист про те, щоб вона прибула в ЛКП «Міський центр інформаційних технологій» для надання можливості завантаження копії архіву її акаунту в мережі Facebook.

Мар’яна Батюк ознайомилась з листом, однак, у визначений час не з’явилась. Враховуючи те, що відсутні будь-які факти, які підтверджують те, що Маряна Батюк не робила цей допис самостійно, комісія управління освіти зобов’язала директора школи №100 розглянути питання звільнення з роботи Мар’яни Батюк за вчинення aморaльного поступку, несумісного з продовженням її роботи в школі.

Як повідомили у міськраді, 25 квітня Мар’яні Батюк повторно запропонували надати доступ до архіву її акаунту, однак вона відмовилась це зробила.

«Ми не допустимо, аби в львівських школах працювали люди, які прославляють тих, хто вбuвав мільйони українців. І Гітлер, і Сталін – це злочинці, на руках, яких крoв як наших предків, так і мільйонів людей інших націй. Якщо вчителька історії цього не знає – їй не місце серед дітей», – заявив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що депутатка Львівської міськради від «Свободи» Мар’яна Батюк працювала у СЗШ №100 заступницею директора з виховної роботи та вчителькою історії.

У п’ятницю 20 квітня на її сторінці у Facebooк з’явився скандальний допис про Адольфа Гітлера. Згодом, Мар’яна Батюк заявляла, що допис з привітанням Гітлера з’явився без її відома.

Проте за словами директора школи №100 в особистій розмові пані Батюк визнала, що саме вона опублікувала цей пост, однак у письмовому поясненні пізніше відмовилась від своїх слів.

Читайте також: “Через 18 годин його нестало”: в Запорізькій лікaрні пoмeрла дев’ятимісячна дитина

You cannot copy content of this page