fbpx

Скандальний пам’ятник чекістам в Миколаєві знищив «шахід»?

Пам’ятник, навколо якого в Миколаєві точилися ідеологічні баталії, – вибухнув. Це сталося вночі 19 жовтня – металева статуя обвалилася, постамент тріснув, а в сусідніх будинках повилітали вікна, пише «Новинарня»

Очільник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім написав, що “російські окупанти вирішили питання з пам’ятником” (вибух пролунав якраз під час повітряної тривоги).

Проте він не виключає й факт навмисного підриву, адже 13 жовтня навколо пам’ятнику знову розгорівся конфлікт: представники Народного руху намагалися демонтувати пам’ятник чекістам, а представники ветеранів МВС (колишні міліціонери) заявили, що цей пам’ятник споруджено за їхні кошти і на честь загиблих колег та активно його захищали.

Начальник управління культури Миколаївської міськради Юрій Любаров заявив, що законних підстав для демонтажу пам’ятника або якихось його частин немає.

Проте, представники патріотичних організацій наголошують, що пам’ятник, про який ідеться, насправді вшановує не ветеранів МВС, а чекістів, які не лише боролися проти української державності в 1917-1921 роках, а й виконували накази про колективізацію: вилучали майно в українських селян, знищували їх та депортовували.

Фото: колаж.

10/20/2022

You cannot copy content of this page