fbpx

Скібіцький пояснив, чому Путін офіційно не може оголосити війну Україні

Росія не оголошуватиме війну Україні чи мобілізацію найближчим часом.

Про це в ефірі загальнонаціонального марафону заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

«Путін не визнає, що не досяг своєї основної мети з окупації в короткі терміни. Він не хоче визнавати, що це справді повномасштабна війна проти України та її народу, тому й мобілізацію не може оголосити – без війни вона виглядатиме дивною».

“Загальна мобілізація можлива тоді, коли буде оголошена війна. Путін не визнає, що він не досяг своєї основної мети щодо окупації в короткі терміни. Він продовжує так звану “спеціальну військову операцію” і не хоче визнавати, що це — війна не тільки на території Луганської та Донецької областей, а повномасштабна війна проти української держави та її народу”, — зазначив Вадим Скібіцький.

Посадовець також зазначив, що у Кремлі прекрасно розуміють, що без загальної мобілізації Росія приречена на поразку.

“Якщо настрої в лютому, березні, квітні і навіть в березні ще були такі райдужні і вони (окупанти — ред.) чітко в телефонних розмовах говорили, що скоро буде ротація, їх замінять, їх відправлять на відпочинок, більше відправляти в Україну не будуть, то зараз — зовсім інша ситуація. Насамперед ті бойові підрозділи, які ми відмічали під Києвом, наприклад та ж сама дев’яноста танкова дивізія, вона нікуди не йшла з нашої території, вона тільки перегрупувалася, перекидувалася на інші напрямки, і вони воюють і розуміють, що назад повернення в Росію вже немає”, — пояснив він.

Фото: з відкритих джерел.

07/13/2022

You cannot copy content of this page