fbpx

Скільки має сплатити українець, щоб продати нерухомість?

Українські чиновники та можновладці – унікальні створіння. Вони, подібно мікробам, здатні виживати за будь-яких умов. А для забезпечення життєдіяльності їм потрібно смоктати гроші, чи то створюючи схеми, чи то кришуючи їх. От їхні загребущі руки добрались і до ринку нерухомості. І те, що раніше для звичайного населення було безкоштовним, стало платним пише 24 канал.

1020 гривень – віднедавна таку суму повинен платити кожен українець за внесення в базу інформації про вартість нерухомості, яку він хоче продати.

Читайте також: Субсидія по-новому: уряд змінив умови надання субсидій зі сплати комуналки

510 – за внесення до реєстру оцінювачем, і ще раз таку суму за внесення в ту ж базу нотаріусом. Цікаво, що відповідні послуги надає не держава, а приватні фірми. Які дуже дивним чином наближені до кнопкодава Антона Яценка із депутацької групи “Відродження” пана Віталія Хомутинніка.

Щодня в Україні відбувається приблизно 2500 операцій з нерухомістю. В рік – приблизно 250 робочих днів. Виходить, що на рівному місці в рік приватні кантори збагачуватимуся на кругленьку суму – 637,5 мільйонів гривень.

You cannot copy content of this page