fbpx

Скоро у онуки день народження. Три роки вже моїй принцесі. Я подзвонила невістці, щоб спитати, який подарунок придбати. Невістка дуже зраділа запитанню і одразу ж сказала, щоб я гроші у конверті подарувала. Однак я вирішила все зробити по-своєму

Скоро у онуки день народження. Три роки вже моїй принцесі. Я подзвонила невістці, щоб спитати, який подарунок придбати. Невістка дуже зраділа запитанню і одразу ж сказала, щоб я гроші у конверті подарувала. Однак я вирішила все зробити по-своєму.

Скажу без перебільшення, що у фінансовому плані я  дуже добре влаштувалася. Ще замолоду робила все можливе, щоб забезпечити гідну старість. Незважаючи на свій вік, на пенсію не поспішаю. Працюю у престижній компанії та отримую дуже солідні гроші. Шкода, але син мій не досяг такого благополуччя, тому ледве зводить кінці з кінцями. Квартиру вони винаймають, ще й кредит на авто повинні щомісячно платити.

Зараз справи в молодій сім’ї зовсім кепські, адже невістка в декреті. Дочці хоч уже три роки, але виходити на роботу вона поки що не планує. В’яже іграшки, гуляє з дитиною, ходить на гостину до подружок, ото і все, чим займається моя невістка.

Невістка у мене взагалі не дуже налаштована працювати. Навіть тотальне безгрошів’я її ніяк не бентежить. Цьогоріч у сина із роботою усе пішло догори дригом. Я думала, що хоч те, що він уже половину зарплатні приносити став на неї вплине, але ж ні. Тепер у моєї невістки нова фішка: “Хай твоя мама нам допоможе”..

Через негаразди з грошима подружжя часто стосунки з’ясовує. Дивлюсь я на них збоку і розумію, що справа пахне розлученням. Адже невістка зовсім не підбирає виразів і в усьому винним робить свого чоловіка, який, бачите, повинен бути годувальником і забезпечувати сім’ю, незалежно від обставин.

А тут у онучки день народження і моя невістка мені каже, що якщо вже щось і дарувати, то тільки гроші. Мовляв, вона і одяг по сезону придбає і взує її.

Я сіла, подумала, потім трішки в інтернеті пошукала і таки знайшла те, що хотіла. Сама поїхала туди і все оглянула, мені дуже сподобалось, ще й відео можна дивитись у реальному часі. Я онуку записала у садочок при приватній школі. У групі аж п’ятеро діток, навколо ліс, природа, викладають на двох мовах: англійська і українська. Після садку, там же дітки і в школу ходять. Оплатила за кілька років вперед, узяла сертифікат про прийняття і пішла до онуки на день народження.

Коли невістка зрозуміла, що саме я зробила, зчинилась справжня буря. Вона одразу порахувала скільки коштів я туди віддала і що фактично їй уже із завтра можна іти працювати і була дуже обурена.

Пішла я так і не вислухавши її тираду. Хай самі розбираються.

А що я мала робити. Подарувати п’ять тисяч і знати, що гроші підуть на потреби батьків а не онучки моєї? Та й зрештою, то подарунок і саме я вирішую яким він бути повинен. хіба ж ні?

От скажіть, ви б вчинили інакше?

25,04,2023

Головна картинка ілюстративна.

You cannot copy content of this page