fbpx

Скумбрія з овочами в горщиках: цього рецепту навчила мене мама

Простий спосіб приготування скумбрії в горщиках в духовці з морквою, томатами і цибулею.

Сьогодні ділюся з вами простим способом приготування скумбрії з овочами в духовці. Варто відзначити, що готувати рибу з овочами в горщиках дуже просто і досить швидко, це один з тих рецептів, з яких можна починати освоювати кулінарне ремесло.

Страву будемо готувати без використання будь-яких томатних паст, рафінованої олії та інших напівфабрикатів – тільки цільні натуральні інгредієнти.

Також варто сказати, що страва дуже смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді, нагадує рибу під маринадом. Отже, давайте приступимо. Підготуємо продукти. Рибу вимиємо під струменем холодної води.

Необхідні інгредієнти:

  • Скумбрія – 1 шт. (400 г)
  • Морква – 1 шт. (Велика)
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори – 2 шт.
  • Перець горошком – 1 ч. л.
  • Сіль за смаком

Приступаємо до приготування:

Обробити тушку скумбрії, відрізати голову, плавники і хвіст, витягти нутрощі. Я все це проробляю зі злегка підмороженою тушкою, так набагато простіше.

Очищену рибу нарізати шматочками.

Підготувати овочі. Дрібно порізати помідори і ріпчасту цибулю, моркву натерти на тертці.

Змішати овочі, посолити, додати чорний перець горошком (або суміш перців). Якщо любите погостріше, додайте мелений перець.

Рибу викладіть в глиняні горщики. Додайте 50-70 мл води.

Викладіть овочі поверх риби. Зверніть увагу, що краще не викладати овочі в горщик під зав’язку, інакше в духовці з горщиків буде капати сік, залиште зверху вільне місце, приблизно на фалангу пальця.

Відправте горщики в духовку і готуйте при температурі 180 градусів близько 40 хвилин.

Через зазначений час наш обід або вечеря готова. Із зазначених інгредієнтів у мене вийшло 2 горщика. Ось така смакота у мене вийшла … Один горщик можна з’їсти відразу, а інший прибрати в холодильник і з’їсти в холодному вигляді з скибочкою чорного хліба або з чим ви любите. Всім смачного.

You cannot copy content of this page