fbpx

Скумбрія, запечена в рукаві: і смачний обід готовий

Рецепт, який я вам сьогодні вирішила запропонувати, один з найулюбленіших: він обов’язково припаде до душі всім шанувальникам рибних страв.

Скумбрія, запечена в рукаві, виходить ніжною і соковитою. Завдяки маринаду з додаванням лимонного соку, страва має прекрасні цитрусові нотки. Інгредієнти найпростіші: знадобиться всього два продукти і приправи. Свого часу ви майже не витратите: основну роботу довіримо духовці. До речі, смачна не тільки рибка, але цибулева «подушка»: дивовижне поєднання.

Інгредієнти:

– дві тушки свіжомороженої скумбрії

– дві столові ложки кетчупу

– дві столові ложки майонезу

– одна головка ріпчастої цибулі

– половинка лимона

– чорний мелений перець і сіль – за смаком

Скумбрія, запечена в рукаві: покроковий процес приготування:

1. Рибу необхідно розморозити при кімнатній температурі, обрізати кухонними ножицями плавники і прибрати голову.

2. Нарізаємо її порційними шматочками: шириною приблизно три сантиметри. Потім виймаємо всі нутрощі, ретельно промиваємо. Зверніть увагу на те, що чорну плівку треба прибрати, інакше риба буде гірчити.

3. Одна невелика порада: працювати з будь-якою свіжою рибою легше, якщо вона разморожена не до кінця.

4. Одну велику головку ріпчастої цибулі очищаємо від лушпиння, розрізаємо на дві частини і нарізаємо тонкими півкільцями.

5. Промиту рибу перекладаємо в миску, додаємо туди ж улюблений кетчуп, майонез і поливаємо все лимонним соком. Солимо і перчимо до смаку, акуратно перемішуємо. Ми залишаємо на 30 хвилин, маринуватися.

6. Порада. Рекомендую використовувати майонез домашнього виробництва.

7. Через півгодини беремо рукав для запікання, викладаємо в нього цибулю і розподіляємо по всій поверхні (робимо «подушку»).

8. На цибулю розкладаємо шматочки риби. Рукав для запікання фіксуємо з двох сторін і відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, на 40 хвилин.

9. За 10 хвилин до готовності упаковку розрізаємо, щоб рибка могла підрум’янитися.

Скумбрія, запечена в рукаві, чудово поєднується з гарніром з відвареного рису і салатами зі свіжих овочів. Щоб приготувати повноцінну вечерю, вам доведеться провести біля плити мінімум часу: духовка все зробить за вас. Присвятіть вільний час своїй родині і собі, коханій: почитайте статті на нашому сайті.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page