fbpx

Слів не підбереш. Окупанти затягли до машинної зали 1-го енергоблоку Запорізької АЕС важку техніку з бoєкомплектом

У це важко повірити, але щонайменше 14 одиниць важкої військової техніки з боєкомплектом, збрoю і вибyхівку до машинної зали 1-го енергоблока Запорізької атомної електростанції затягнули окупанти.

Потрібно зазначити, що арсенал ввезеної важкої техніки з усім боєкомплектом перебуває зовсім поруч з обладнанням, яке забезпечує роботу турбогенератора.

Про це повідомляє Енергоатом.

Все це знаходиться, у безпосередній близькості до головного маслобаку, де міститься легкозаймисте масло, яке охолоджує парову турбіну там же є вибухонебезпечний водень, який використовується для охолодження генератора.

Відтак ризик пожежі багатократно зростає, а її гасіння стає вкрай проблематичним. Якщо ж пожежа станеться, наприклад через випадкову детонацію боєкомплекту, то її масштаби можуть дорівнювати тій, яка відбулася під час аварії на ЧАЕС, зповідомили в Енергоатомі.

Цитуємо:

“Окупанти продовжують цинічно порушувати абсолютно всі норми і вимоги щодо пожежної, ядерної та радіаційної безпеки роботи АЕС, зберігаючи важку військову техніку, бoєкомплект до неї, збрoю та вибyхівку просто в машинній залі енергоблока найбільшої в Європі атомної електростанції”.

21,07,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел.

You cannot copy content of this page