fbpx

Смачна пахлава. Я зберігаю цей рецепт вже багато років

Багато разів їла пахлаву, але у інших, а сама не пробувала готувати … Нарешті таки я її зробила! Чоловік сказав, що смачніше цієї пахлави він ще не їв!

Інгредієнти:

масло вершкове – 350 г

сметана – 300 г

яйця – 4 шт.

борошно – 4 ст.

сода – 1 ч. л.

цукор – 2,5 ст.

жовток – 1 шт. для змазування

волоський горіх – 2 склянки.

мед – 2 ст. л.

Приготування:

Спочатку готуємо тісто.

Борошно перетерти з 300 г масла в крихту. Додати 3 жовтки, сметану і соду (замість соди можна використовувати розпушувач), замісити тісто, поставити його в холодильник на 1 годину. Після дістати, розділити на 3 кульки.

Начинка:

Горіхи перемолоти, але не в борошно, а щоб залишалися шматочки. 4 білки збити з цукром до піни, можна до піків. З’єднати з горіхами. Шарик тіста тонко розкачати за розміром дека і викласти на деко застелене пергаментом, зверху розподілити начинку. Потім розкачати другу кульку і помістити його поверх першого, викласти залишилася начинку. Накрити третім шаром тіста. Намітити (НЕ дорізаючи до кінця) пиріг на ромбики, змастити жовтком, прикрасити кожен шматочок горішками (за бажанням).
Випікати хвилин 40-50 при 200 градусах.

За 5-10 хвилин до готовності дістати, полити медом, розтопленим і змішаним з 50 г вершкового масла. Повернути в духовку, довести до готовності. Як охолоне, дорізати ромбики до кінця.

Смачного!

Фото – ілюстративне

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page