fbpx

Смачні та корисні овочево-сирні мафіни, від яких неможливо відмовитись

Готувати їх дуже просто, до того ж вони смачні та корисні.

Ці овочево-сирні мафіни або вежі, сама досі вагаюсь, як їх краще називати, з картоплі, цвітної капусти та сиру, дуже смачні як гарячими (важко зупинитись на одному й не поїсти принаймні половину одразу з духовки), так і холодними. А зі сметаною вони створюють дует, від якого неможливо відмовитись навіть після вечері, пише ТСН

Я пекла ці мафіни, щоб наступного дня спакувати їх старшій донці до ланч-боксу для шкільного обіду. І було дуже важко не перетворити дегустування на об’їдання на ніч. У будь-якому разі готувати їх дуже просто, а ще мають два великих додаткові плюси — вони смачні та корисні.

Ти більше у порівнянні з усілякими сухарики та батончиками, які часто діти купують в школі, коли батьки дають гроші “купити собі щось поїсти”. Крім того, такі мафіни — чудовий варіант для сніданку. Швидко все змішали, а вони печуться, доки ви займаєтесь ранковими справами.

Читайте також: ГОТУВАТИ ЇХ ДОСИТЬ ШВИДКО І ПРОСТО: ЯБЛУКА В ТІСТІ, ЯКI ВAЖКО НЕ З`ЇСТИ ВСІ ОДРАЗУ

По суті, їх можна пекти з будь-якими не надто соковитими овочами. Лише картоплю я все ж би радила залишити в основі у будь-якому випадку, оскільки борошна у тісто йде мало, а картопляний крохмаль допомагає тримати все разом, крім того, додаючи їм ситності. А от цвітну капусту можна замінити броколі, тертим і відтиснутим кабачком чи навіть дрібно тертою морквою. Просто потрібно брати таку саму кількість, як у рецепті.

Інгредієнти на 9 мафінів:

200 г картоплі, тертої на крупній тертці;

200 г цвітної капусти, дрібно натерти;

150 г напівтвердого сиру (у мене Чеддер), натерти на крупній тертці;

2 яйця;

2 ст.л. борошна;

сіль до смаку;

м’яке вершкове масло для змащування форм;

борошно для посипання форм.

1) Духовку розігріти до 180 ᵒС. Заглиблення стандартної форми для мафінів змастити тонким шаром вершкового масла, посипати борошном і струсити зайве.

2) У невеликому посуді яйця збити з сіллю до однорідності.

3) У глибокій мисці добре вимішати картоплю, цвітну капусту, сир та борошно. Додати збиті яйця й знову добре перемішати.

4) Розподілити масу по заглибленнях підготовленої форми.

5) Поставити форму з мафінами в духовку й пекти приблизно 20-25 хвилин. Картопля має повністю пропектись, а поверхня мафінів — гарно підрум’янитись.

Дістати овочево-сирні мафіни з духовки.

Подавати в теплому чи в холодному вигляді. Особливо добре смакують зі сметаною.

Смачного! 

You cannot copy content of this page