fbpx

Смачні та корисні цукерки можна приготувати самим з простих і доступних інгредієнтів — сухофруктів

Текст відредагований творчим колективом видання Intermarium.news.

Чи можуть цукерки бути корисними? Звичайно, можуть, особливо, якщо вони з кураги, чорносливу та родзинок, та ще й зовсім без цукру. Вітамінна суміш із сухофруктів, трохи меду і чорний гіркий шоколад складають ідеальне тріо. Такі цукерки із сухофруктів гарні з чашкою кави, чаю і самі по собі.

Як приготувати цукерки із сухофруктів

Інгредієнти:

Чорнослив – 100 г без кісточок
Курага – 50 г без кісточок
Ізюм – 100 г
Шоколад гіркий – 100 г без цукру
Масло вершкове – 60 г
Мед – 2 ст.л.

Приготування:

  1. Для цукерок із сухофруктів потрібно викласти курагу і чорнослив без кісточок в миску, додати родзинки. Залити гарячою водою і дати постояти близько 10 хвилин.
  2. Злити воду, викласти сухофрукти на паперовий рушник і ретельно прибрати зайву вологу.
  3. Перемолоти обсушені сухофрукти в блендері до отримання маси як на фото. За бажанням можна додати 50 г волоських горіхів, але тоді потрібно збільшити трохи пропорції масла і шоколаду.
  4. На водяній бані розтопити до однорідної маси вершкове масло і поламаний на шматочки чорний шоколад. Шоколад в даному рецепті використовується без цукру, з явно вираженою гіркуватістю. Солодощі буде цілком достатньо від меду і сухофруктів.
  5. Змішати сухофрукти з шоколадною масою.
  6. Додати трохи меду. Не варто лити занадто багато меду, інакше цукерки буде складно витягти з формочок. Двох ложок цілком достатньо.
  7. Ретельно перемішати масу до однорідності. Легше це зробити, поки шоколад ще теплий.
  8. Розкласти масу по формах для цукерок. Кілька разів постукати формою об стіл, щоб заповнити порожнини і розподілити конфетну масу. Поставити цукерки в холодильник або морозильну камеру, щоб вони “схопилися”.
  9. Найлегше отримувати готові цукерки з осередків простої форми без безлічі западин і опуклостей, наприклад, півсфери, квадратики, палички.
  10. Зберігати домашні цукерки із сухофруктів необхідно в контейнері в холодильнику.

Смачного!

Фото – ілюстративне

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page