fbpx

Смачно, просто та корисно: суддя “МастерШеф” поділилася рецептом оригінального десерту з гарбуза

Суддя шоу “МастерШеф” на каналі СТБ Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати рисовий пудинг з гарбузом і апельсинами, пише Лайм

“Я обожнюю гарбуз! Моє головне правило в харчуванні, якому я чітко дотримуюся, це сезонність. Тому зараз наш з чоловіком раціон завжди включає гарбуз. З цього плоду можна приготувати безліч смачних страв. До того ж, гарбуз шалено корисний і містить небагато калорій” , – говорить кулінарний експерт.

Складові

50 г сирого рису арборіо (110 г готового)

Молоко 100 мл

50 мл води

сіль щіпка

цукор 1 ч.л.

1 апельсин (250 г і цедра з половини його ж)

Гарбуз 100 г

1 яйце

Приготування

Гарбуз нарізати кубиками по 1-2 см, перекласти в вогнетривку форму і запекти, закутавши форму фольгою, при температурі 220 гр 15 хв або до повної готовності. Рис не мити! Залити в каструльку молоко 100 мл, воду 50 мл і варити під прикритою кришкою 15 хв. Зняти цедру з 1/2 апельсина, попередньо його обшпаривши окропом, видавити з усього плода сік. Коли запечеться гарбуз, з’єднати в чаші блендера сік, цедру апельсина і 100 г готового гарбуза.

Читайте також: ГОТУВАТИ ЇХ ДОСИТЬ ШВИДКО І ПРОСТО: ЯБЛУКА В ТІСТІ, ЯКI ВAЖКО НЕ З`ЇСТИ ВСІ ОДРАЗУ

Коли звариться повністю рис, перекласти до нього гарбуз з апельсином і перемішати і, продовжуючи готувати, додати яйце, постійно помішуючи, додати за смаком щіпку солі. Консистенція пудингу повинна бути кремоподібною. Якщо ваш гарбуз бв не дуже солодким, а апельсин кислий, при подачі полийте 1 ст.л. меду.

You cannot copy content of this page