fbpx

Смакота неймовірна! Спробуйте зробити і цей рецепт точно у вас приживеться

Смакота неймовірна! Спробуйте зробити і цей рецепт у вас приживеться. Готовими баклажани будуть через 3-5 днів, але можна починати їсти вже на наступний день. Тому, що вже дуже смачно!

Продукти:

  • Баклажани – 5-6 шт
  • Часник – 10 зубків

Продукти для маринаду:

  • Вода – 0.5 літра
  • 9% оцту – 100 – 150 мл
  • Лавровий лист – 5 шт
  • Чорний перець горошком – 8 шт
  • Перець духмяний – 4 шт
  • Гвоздика – 4 шт
  • Сіль – 1 ст. (Повна без гірки) ложка
  • Цукор – 1 ст.ложка
  • Мед – 1 ст. ложка (повна з гіркою, якщо густий)
  • Олія – ​​1 ст. ложка

Як смачно замаринувати баклажани:

Починаємо ми з води. Треба 0.5 л. води вилити в каструльку, і потім все по списку додаємо, оцет, лавровий лист, чорний і запашний перець, гвоздика, сіль, цукор, мед, і олія. Доводимо наш розсіл до кипіння і залишаємо його остигати.

Тепер готуємо самі баклажани.

Ми беремо 5 – 6 баклажанів, бажано не перестиглих. Очищаємо від шкірки і нарізаємо пластинками, близько 8 – 10 міліметрів. Так як ми не хочемо, щоб нам заважала гіркота, яка часто присутня в баклажанах, то потрібно кожну пластинку пересипати сіллю і залишити так на 20 хвилин.

Тим часом, поки остигає розсіл і виходить гіркоту з баклажанів, підготовка йде дальше. Ми беремо 2 головки часнику, чистимо його, і ріжемо тонкими пластинками. Часник нам знадобиться для подальшого маринаду. Минуло 20 хвилин, як ми пересипали сіллю баклажани. Тепер нам треба віджати їх від гіркоти і посмажити на сковороді. Смажити треба до золотистої скоринки, можна сказати до готовності.

З власного досвіду хочу сказати, що краще, щоб баклажан був просмажений. Просто потім, якщо будуть не досить просмажені шматочки, вони будуть жорсткі. А просмажені шматочки, ну просто тануть у роті. Пересмажуємо все баклажани і залишаємо їх охолоджуватися. Можна звичайно і в теплому вигляді почати їх складати в тару для зберігання, але для чого тоді заливати холодним розсолом.

У нас все охололо, і ми починаємо складати в ємність для зберігання. Ми складаємо в пластиковий лоток. Так нам буде зручніше зберігати його в холодильнику. Ви можете складати в каструльку, або навіть у залізні лотки. Тут вибір за вами, тільки ємності повинні бути харчовими. Ми беремо одну пластинку баклажана, вмокаємо в розсіл і укладаємо в лоток.

Читайте також: Маринад для будь-яких грибів – справжня знахідка для господинь

Укладаємо баклажани для маринування щільніше. Коли поклали перший ряд, кладемо на кожен шматочок 2 – 3 скибочки порізаного часнику. Потім зверху укладаємо ще ряд баклажанів, і знову часник. Так викладаємо всі баклажани і підготовлений часник. За бажанням часнику можна додати менше. Але його сильно не чути, і на наш смак, його не більш, ні менше, а саме норма.

Завершальна дія – заливаємо баклажани розсолом, що залишився. Розсолу виходить з запасом. Баклажани плавають в розсолі, але це навіть і краще. Тепер ставимо наші баклажани в маринаді в холодильник. За рецептом, готові вони будуть через 3 – 5 днів. Ми вже через добу їли мариновані баклажани.

Смак звичайно відрізнявся. Після першої доби смак був більш насичений, на третю добу більш промариновані були шматочки. А ось до п’ятої доби наші баклажани НЕ достояли. Можна навіть спробувати закрити їх на зиму. Тільки з рецепта треба буде прибрати сирий часник. Можна буде його разом з сиропом перекип’ятити.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page