fbpx

Сніг, хуртовини і штормовий вітер: в яких областях чекати негоду

В Україні 4 – 6 лютого очікується значне погіршення погодних умов. У Карпатах падатиме дощ та мокрий сніг, дутиме сильний вітер. Можливі хуртовини та снігові замети. Негоду слід чекати і жителям центральних областей, а також сходу та півдня.

Через ускладнення погодних умов синоптики оголосили помаранчевий рівень небезпечності. Про це повідомили в Укргідрометцентрі.

Вдень 4 лютого на Закарпатті, Прикарпатті значний дощ та мокрий сніг, вночі 5 лютого сильний сніг, пориви вітру 15-20 метрів за секунду, хуртовини, на дорогах снігові замети, ожеледиця, – йдеться у повідомленні.

Крім того, внаслідок відлиги та дощів 3 – 4 лютого на річках Карпат формуватиметься паводок. Однак він не сягне загрозливого рівня. Лише у нижній течії річки Боржава (Закарпаття) можливе затоплення прирічкових населених пунктів. Крім того, з берегів може вийти річка Латориця поблизу міста Чоп.

Також 3 – 4 лютого у Закарпатській та Івано-франківській областях зберігається значна сніголавинна небезпека (3 рiвень).

Впродовж 5 – 6 лютого в центральних областях очікується сильний сніг. На сході та півдні падатиме сніг з дощем. Місцями можлива ожеледь та налипання мокрого снігу. Вітер розганятиметься до 22 метрів за секунду. Сильний сніг та снігові замети очікуються на Кіровоградщині та Дніпропетровщині.

Погодні умови ускладнять рух транспорту, а також підприємств енергетики та комунального господарства.

Зверніть увагу! Помаранчевий рівень означає небезпечні погодні умови.

Читайте також: 10 грубих помилок сучасних батьків

За матеріалами: 24tv

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page