fbpx

“Собаки не тільки відчувають, коли їхні господарі засмучені, а й намагаються якомога швидше підбігти та втішити їх” – вчені

Нове дослідження виявило, що собаки не тільки відчувають, коли їхні господарі засмучені, а й намагаються якомога швидше підбігти та втішити їх.

У дослідженні взяли участь 34 пар собак та господарів. Серед тварин були представники абсолютно різних порід.

Під час експерименту господарі сідали на диван і починали або пошепки наспівувати колискову, або плакати. При цьому їхній собака перебував за дверима і чув це. Двері між приміщеннями були зачинені і обладнані спеціальним магнітом. Таким чином, аби дістатися до господаря тваринам потрібно було докласти певних зусиль.  Водночас дослідники вимірювали рівень cтреcу собак.

З’ясувалось, що почувши плач господаря, тварини відчиняли двері не частіше, ніж якщо чули його шепіт, однак робили це втричі швидше, бажаючи опинитися поруч з господарем.

Читайте також: Дезодоранти є нeбeзпeчними для чоловічого здoрoв’я: пояснення

Також дослідники звернули увагу, що навіть собаки, які не відчиняли двері, робили це не з байдужості – скоріше навпаки, після того, як улюбленці чули плач господарів, рівень cтреcу у них значно підвищувався, тобто вони почувалися занадто стурбованими і розгубленими, аби зробити хоч щось.

Джерело.

You cannot copy content of this page