fbpx

Сочі під водою і без світла, – наслідки негоди

Дві доби сильної зливи і мешканці курортного російського міста Сочі спостерігають зі своїх вікон, як по вулиці пливуть автомобілі в бурхливих потоках води.

Річка Бзугу вийшла з берегів і затопила кілька районів міста.

Агентство ТАРС з посиланням на ГУ МНС росії Краснодарським краєм повідомило, що в чотирьох районах Сочі — Лазаревському, Хостинському, Центральному та Адлерівському — через негоду підтопило прибудинкові території.

У ніч на неділю прес-служба адміністрації Сочі повідомила, що датчики небезпечних явищ, що вимірюють рівень води, спрацювали на річках Хоста, Мацеста, Бзугу, Кудепста. Підтоплення підстанцій спричинило відключення електроенергії, повідомив “Інтерфакс”.

Очільник міста Олексій Копайгородський у своєму телеграм-каналі повідомив , що внаслідок сильної зливи в ніч на 24 липня загинула жінка.

“Вода з доріг, відкритих територій йде природним шляхом. З підвалів, з цокольних поверхів викачує техніка”.

Глава міста також повідомив, що “багато мешканців зараз без світла через підтоплення електропідстанції”, – додав він.

Місцеві кажуть, що в море змило два автомобілі, де перебували вісім людей. Одного чоловіка вдалося врятувати.

Також рятувальники виявили тiла двох жінок, які перебували в автомобілях. Ще п’ятеро людей, у тому числі троє дітей, поки вважаються зниклими.

Місцеві скаржаться, що місцева влада активно розпродує за величезні суми водовідвідні ділянки, на яких заборонене будівництво. Апогей такого «будівництва» стався під час підготовки міста до Олімпіади, коли будували нові готелі та ресторани.

Фото: ВВС.

07/24/2022

You cannot copy content of this page