fbpx

Сьогодні, 14 березня, свої іменини святкують жінки на ім’я Дарина. Бажаємо душевного тепла, благополуччя та удачі. Хай очі завжди сяють світлом щастя і любові!

Сьогодні ми святкуємо твої іменини. Бажаємо душевного тепла, благополуччя та удачі. Нехай твої очі завжди сяють світлом щастя і любові! З Днем Ангела! Мила Дарино!

Ми підготували для вас низку цікавої інформації про характер власниць цього імені, його значення та фоносемантику.

Походження: Жіночий варіант імені перського царя Дарія.

Значення: У перекладі з давньоперсидского – «переможниця», «сильна», «потужна».

Якщо брати до уваги першу версію появи імені, то ім’я Дарина означає «володарка блага» або «переможниця». Слов’янське походження припускає значення «дарована». У словнику Макса Фасмера відзначена також ще одна можлива етимологія імені Дарина – коротка форма від імені Дорофея.

Характер: Дівчинка Даша в дитинстві граючись часто командує своїми однолітками. Вона розумна, імпульсивна у вчинках. Може швидко навести порядок серед дітей і навіть силою довести сво. правоту. Не любить самотності, любить гучні і веселі ігри.

Але Дарина витрачає час не тільки на ігри, а й багато допомагає матері у веденні домашнього господарства. Вона з раннього віку достатньо організована та наполеглива. Всі книги та зошити тримає в порядку і чистоті. Навчається досить добре, але довго сидіти за уроками не може, їй не вистачає терпіння та працьовитості.

На допомогу їх приходять природна кмітливість і гарна пам’ять. Однокласники побоюються її їдких коментарів. Вчителі бачать в ній помічницю, але суспільною роботою займається без бажання й намагається ухилитися від неї. Даша добре шиє і в’яже, уміє зі смаком одягатися. Косметикою не зловживає. Найбільше їй підійде робота журналіста, психолога, страхового агента.

У шлюбі, Дарина переконана, що спільне життя повинне починатися «з нуля». Всі попередні захоплення, романи, прихильності повинні бути викреслені. Для сімейного життя береться тільки те, що дозволить їй і чоловікові почувати себе щасливими.

Дарина відразу починає ладнати з усіма родичами чоловіка, запрошує їх у гості. Любить займатися домашніми справами. Її пристрасть – це приготування домашньої консервації, всілякі варення, соління та консервування. Старанно береже самолюбство чоловіка і при чужих людях усіляко намагається не робити йому критичні зауваження.

Чим порадувати іменинницю?

Приготуйте смачну святкову страву, наприклад, імбирно-цитрусове варення.

Фоносемантика: Слово Даша справляє враження чогось хорошого, величного, хороброго, рухомого, активного, яскравого, радісного.

Талісман: горобина.

Колір: яскраво-червоний.

Камінь: кровавик.

Знак зодіаку: позитивний вплив ім’я робить на Левів, Тельців і Козерогів.

За матеріалами – Ого.Lite.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page