fbpx

Сьогоднішня заява Путіна – явка з повинною. Путін викрив власну брехню

На Росії у Владивостоку проходить Східно-економічний форум, на якому не обійшлося без виступу президента путіна, де той зробив ряд суперечливих самому собі заяв.

Відповідаючи на запитання модератора зустрічі, директора телеканалу “РБК” Іллі Доронова, мовляв, Росія вже багато втратила внаслідок «конфлікту», то путін відповів, що Росія “нічого не втратила і не втратить”. Виявляється, таким чином, Росія зміцнює свій суверенітет.

“Головне придбання – це зміцнення нашого суверенітету. Так, відбувається певна поляризація, але я вважаю, що це піде тільки на користь. Ми нічого не розпочали з погляду воєнних дій, а намагаємось лише закінчити”, — сказав Путін.

Далі він говорив про Майдан і те, що за його інтерпретацією, відбувся «державний переворот» і прийшли до влади люди, які “не хотіли нормального мирного розвитку” та прагнули “придушення власного народу”.

Росія ж “після багаторазових спроб знайти мирний шлях” прийняла рішення “відповісти дзеркально – озброєним шляхом”.

“Ми це зробили свідомо, всі наші зусилля спрямовані на допомогу людям на Донбасі. Це наш обов’язок допомогти жителям Донбасу і ми виконаємо його до кінця”, — сказав Путін.

Ця заява дисонує з роками брехні, що російських військових немає на Донбасі і воюють трактористи та шахтарі, на що влучно вказав головний редактор інтернет-видання «Главком», Віктор Шлінчак.

“Цими словами Путін підтвердив те, що заперечував раніше, а саме – безпосередню участь Росії у захопленні частин Донецької і Луганської областей. Саме на цьому будувалися будь-які доводи Кремля. Пам’ятаєте ж «нас там нет»?

Сьогоднішня заява Путіна – явка з повинною. І остаточне розвінчування міфу про «ополченцев Донбасса» та трактористів, які вміють стріляти та купують зброю у «воєнторзі»”, – заявив він.

Фото: Фокус.

09/07/2022

You cannot copy content of this page