fbpx

Сотні тисяч українців досі не можуть отримати свій закордонний паспорт

Державна міграційна служба (ДМС) робить все можливе для забезпечення своєчасної видачі закордонних паспортів і з початку поточного року в Україні вже виготовлено та оформлено 1,4 млн документів, однак при цьому в черзі на персоналізацію залишається понад 650 тис. документів.

“З початку 2018 року в Україні було оформлено і виготовлено близько 1,4 млн закордонних паспортів. Проте в черзі на персоналізацію на поліграфкомбінат “Україна” досі залишається близько 675 тис. документів”, – повідомила прес-служба ДМС України в п’ятницю, пише “segodnya“.

У зв’язку з цим в Службі інформують, що на офіційному сайті ДМС введена нова зручна форма звернення, якою можуть скористатися громадяни, котрі не отримали своєчасно закордонний паспорт через технічну неспроможність виробника персоналізувати закордонний паспорт в умовах підвищеного попиту.

Якщо термін видачі документа закінчився, і паспорт не персоналізований на поліграфкомбінаті “Україна”, Міграційна служба направлятиме звернення підприємству-виробнику для подальшого розгляду.

При цьому Міграційна служба нагадує, що будь-які пропозиції від будь-яких посередників з надання послуг щодо “прискорення” оформлення закордонних паспортів є незаконними. Інформацію про таких “посередників” міграційна служба передає до Нацполіції для подальшого реагування.

Читайте також: Українським водіям хочуть запровадити ще одну довідку для отримання водійських прав

You cannot copy content of this page