fbpx

Соус з кропу – ідеальна заправка, яка підходить до всього. Закриваю на зиму, але починаємо їсти одразу – дуже смачно!

Зелень надає страві неповторний смак і аромат, пише Пошепки.

Влітку, коли вся зелень росте на городі, доступна на ринках і коштує копійки, саме час подумати про заготівлю на зиму. Наприклад, кріп можна заморозити або засушити, але найприємніше зробити на його основі соус. Готується він за лічені хвилини, зберігається кілька місяців і буде радувати вас весь холодний сезон.

Соус з кропу стане в нагоді вам не тільки на зиму, а й у літню пору для заправки холодних супів, соковитих салатів з сезонних овочів, як намазки на бутерброди і приправи до шашликів, риби, макаронів. Ця зелена приправа надає стравам неповторний смак і аромат, за зовнішнім виглядом і консистенцією вона нагадує соус песто.

Приготування:

  1. Помийте зелень кропу, висушіть на паперовому рушнику і подрібніть в блендері разом з очищеними зубчиками часнику.
  2. Лимон промийте в теплій воді, витріть насухо рушником і натріть цедру на дрібній тертці, намагаючись не зачіпати білий шар. Розріжте лимон навпіл, вичавіть сік і додайте його разом з цедрою до кропу.
  3. Додайте сіль, цукор і оливкову олію. Подрібніть блендером до пастоподібного стану, складіть соус з кропу в стерилізовані банки.

Готово!

Ви тільки уявіть, як в будинку буде пахнути літом і сонцем, коли ви відкриєте баночку з апетитним вмістом! І ви відразу зрозумієте, що це задоволення коштує витраченого часу. Неодмінно приготуйте такий соус на зиму, який можна використовувати також і для випічки хліба із зеленню, для апетитних кутаб з сиром і вегетаріанських котлет.

Читайте також: Голубці по-румунськи – сармале – навчила мене готувати моя тітка. Улюблена страва стала ще смачнішою!

Ви заготовляєте зелень за зиму?

You cannot copy content of this page