fbpx

Спікер ВР заявив про створення слідчої комісії щодо відсутніх на засіданнях депутатів: “Перевірять факти і причини відсутності на пленарних засіданнях”

Тимчасову слідчу комісію буде створено у Верховній Раді України.

Комісія покликана перевірити факти і причини відсутності в Україні народних депутатів, які виїхали після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Про це йдеться у заяві спікера ВР Руслана Стефанчука, повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Цитуємо:

“Найближчим часом буде ініційовано створення тимчасової слідчої комісії, яка зможе визначити всі факти їх перебування не на території України, причини цього – і рекомендувати відповідні рішення до ухвалення у Верховній Раді”.

Також  Стефанчук додав:

“Ми на шляху до того, щоб депутати, які не виконують своїх функціональних обов’язків, не мали можливості працювати в стінах українського парламенту”.

Якщо є такі парламентарії, щодо яких відкрито кримінальні провадження, то ми вже відкликали їх з посад у комітетах. Це, зокрема, пан Медведчук і пан Ковальов”.

Також спікер нагадав, що довибори до Верховної Ради для обрання депутатів замість омбудсмена Дмитра Лубінця і екснардепа Вадима Новинського пройдуть після завершення воєнного стану.

09,07,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page