fbpx

“Співатимуть гімн і підійматимуть прапор рф”: стало відомо скільки вчителів було завезено з росії до Мелітополя, та чого вчитимуть школярів

Відомо, що в тимчасово окупованому Мелітополі лише десята частина освітян пішла на співпрацю із окупантами, тому до міста завезли 500 вчителів з рф.

Згідно нового законодавства рф з 1 вересня, по всій росії і на окупованих нею територіях діти щодня будуть виконувати російський гімн і будуть присутніми на піднятті російського прапора.

Під час  загальнонаціонального марафону міський голова Мелітополя Іван Федоров розповів:

“Наші героїчні вчителі, директори шкіл, директори дитячих садочків в більшості своїй відмовилися співпрацювати з ворогом. Лише 10% співробітників відділу освіти погодилося стати колаборантами, але здебільшого це технічні спеціалісти. Жоден директор – організатор освіти не погодився співпрацювати з окупантом”.

Ворогу довелось завезли до міста понад 500 вчителів з рф, пообіцявши тим високі зарплати і перспектиу отримання безкоштовного житла.

Зазначимо, що для понад 14 тис. мелітопольських школярів навчальний рік розпочався за українськими програмами дистанційно.

Як розповів Федоров, першокласників цьогоріч зареєстровано лише на 20-30% менше, ніж зазвичай.

Майже 90% мелітопольських школярів пішли до українських шкіл.

01,09,2022

You cannot copy content of this page