fbpx

Спробувала вперше, і полюбила на завжди. Неперевершено ніжний пeчінковий тортик за особливим рецептом

Спробувала вперше, і полюбила на завжди. Неперевершено ніжний пeчінковий тортик за особливим рецептом

Для випікання коржів:

  • куряча пeчінка 500 гр
  • 2 яйця
  • сіль і спеції за смаком
  • борошна 120 гр
  • молока 150 мл
  • 30 гр рослинної олії

Для начинки:

  • 2 цибулини великі
  • 1 морква велика
  • сіль перець

Прошарок буде складатися з:

  • 200 гр вершків
  • 200 гр сметани

Рецепт печінкового торта з курячої пeчінки

Для випічки коржів знадобиться пeчінка пропущена через м’ясорубку, блендер або кухонний комбайн.

Додаємо в пучінку яйця, сіль, спеції і перемішуємо до однорідної маси.

Після всипаємо просіяне борошно, знову перемішуємо. Вливаємо молоко, також потрібно перемішати. І для того щоб млинці не прилипали до сковороди, в кінці вливаємо олію.

Тісто для пeчінкових млинців готується досить просто. За консистенцією воно повинно вийти трохи густіше ніж тісто на млинці.

Тепер переходимо до процесу смаження. Перед тим як влити на сковороду порцію тіста для першого млинця, її необхідно змастити невеликою кількістю олії. Смажимо такі млинці так само як і звичайні, з двох сторін, тільки тіста вливайте трішки більше, так як вони повинні вийти більш товстими ніж звичайні.

Обсмажуємо млинці з двох сторін на середньому вогні до рум’яного кольору. Смажаться вони досить швидко і тісто дуже легко перевертається і не прилипає.

Приготовані млинці залишаємо поки остигати і починаємо приготування начинки. Начинку готуємо з цибулі та моркви. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно нарізаємо. Підсмажуємо овочі на невеликій кількості рослинної олії, додаємо трохи солі і перцю, і тушкуємо до готовності.

Готову піджарку розподіляємо по п’яти млинцях.

Тепер потрібно приготувати прошарок для торта з вершків і сметани. Для прошарку також можна використовувати майонез або не солодкий йогурт.

Спушуємо холодні вершки, потім додаємо холодну сметану і перемішуємо до однорідності. Додаємо сіль, перець за смаком, можна ще покласти часник 2-3 зубчики.

Все добре перемішуємо і починаємо формувати закусочний тортик.

Першим шаром йде млинець з обсмаженою цибулею і морквою, піджарку розподіляємо рівномірно по поверхні. Потім викладаємо ложку сметанно-вершкову суміші, теж розмазуємо по всьому млинцю.

Поверх йде млинець без піджарки, його поверхню змащуємо кремом і посипаємо дрібно нарізаною зеленню (кріп і петрушка).

І в такій послідовності чергуємо всі шари. Після того як поклали останній млинець, залишки крему розподіляємо по верху і по боках нашого тортика.

Закусочний торт після цього практично готовий. Тепер прибираємо його на кілька годин, можна навіть на ніч в холодильник для просочення.

Перед подачею прикрашаємо його на свій смак.

You cannot copy content of this page