fbpx

Стала відома доля порізаної на аукціоні картини Бенксі (відео)

Покупець розповів, що зробить з зіпсованим лотом.

Нещодавно на аукціоні Sotheby’s продали знамениту роботу таємничого Бенксі. І все б нічого, але відразу після продажу картина порізала сама себе. Як виявилося, всередину рами автор вмонтував шреддер, пише Лайм

Механізм активувався відразу ж після покупки лота, леза почали швидко знищувати малюнок. Машину вдалося зупинити, коли половина полотна була порізана на дрібні смуги. Як розповів на своїй сторінці в Instagram сам художник, він спеціально підготував таку раму на випадок, якщо картину вирішать продати. Невідомо, яким чином включився шреддер.

Можливо, його запустив сам автор, який таємно перебував десь неподалік. Ця версія цілком імовірна, так як особи Бенксі досі ніхто не бачив і він запросто міг прийти на аукціон інкогніто.

Читайте також: “ОСЬ ВОНА, МОЯ ТАЄМНИЦЯ”: ЕКС-УЧАСНИК ШОУ “ХОЛОСТЯК” НАРЕШТІ РОЗСЕКРЕТИВ ОБРАНИЦЮ (ФОТО)

Проте, покупець не відмовився від придбаного лота. Жінка, яка купила роботу, вирішила залишити її собі. За правилами Sotheby’s, ім’я власниці не розголошується. Але відомо, що вона живе в Європі і давно колекціонує роботи Бенксі. “Спочатку я була в шoці, але поступово почала розуміти, що в кінці кінців у мене буде твір, що є важливим для історії образотворчого мистецтва”, – говорить “поcтрaждaла”.

А ось як виглядав момент активації механізму. Цим роликом поділився в мережі сам художник, підписавши його цитатою Пікассо: ” Прагнення до знищення також є творчим спонуканням”.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

. “The urge to destroy is also a creative urge” – Picasso

Публикация от Banksy (@banksy)

You cannot copy content of this page