fbpx

Стало відомо хто стане наступником королеви Єлизавети II

Лідери країн Співдружності обговорювали питання наступництва на зустрічі за закритими дверима в Віндзорському замку, пише Радіо Максимум

Співдружність націй підтримала кандидатуру принца Чарльза, котрий і стане наступником королеви Єлизавети II, яка сьогодні святкує свій 92-й день наpoдження.

Питання глави Співдружності націй є досить суттєвим, адже пост не передається у спадок принцу Уельському Чарльзу, який за правилами спадкування, повинен стати королем у майбутньому.

Формальної процедури вибору нового глави Співдружності немає, головне питання полягає в тому, чи варто одноразово призначити нового короля главою Співдружності, або автоматично передавати пост монархам Великобританії після коронації.

Читайте також: “ЦЕ ДУЖЕ ЩИРО І ПО СПРАВЖНЬОМУ”: У РОСІЙСЬКОМУ ВОКАЛЬНОМУ ПРОЕКТІ “ГОЛОСЕ.ДЕТИ” ВИКОНАЛИ УКРАЇНСЬКУ НАРОДНУ ПІСНЮ (ВІДЕО)

Співдружність націй (або британська співдружність) є добровільним об’єднання країн, крім Великобританії до нього входить більшість колишніх британських домініонів і колоній. Всього до Співдружності входить 52 держави.

Формально об’єднання очолює монарх Великобританії, але пост не передається у спадок.

You cannot copy content of this page