fbpx

Стало відомо на кого натякала Маляр щодо зриву відходу військ з Сєвєродонецька

25 червня Ганна Маляр, заступниця Міністра оборони України, написала пост в якому закликала не перешкоджати діям ЗСУ, розголошуючи деталі військових операцій. Мова йшла про вихід українських військових з Сєвєродонецька.

«Чому НЕ МОЖНА публічно говорити, що ЗСУ вийшли з… або зайшли у … населений пункт ДО того, як про це заявить Генштаб.

Тому що це завдає шкоду роботі ЗСУ. Це забирає в них дорогоцінний час – добу/дві, які вони ще могли реалізовувати свої військові плани і маневри в умовах непублічності ходу військової операції», – прокоментувала вона.

Користувачі мережі одразу звернули увагу на журналіста Юрія Бутусова, який і розповів інтернет-спільноті про вихід українських військових.

24 червня він написав: «Ми вийшли з Сєверодонецьку. Сьогодні вночі українські підрозділи організовано залишили частину промзони Сєверодонецька».

Мало того, що на Юрія хлинула лавина критики, як масла в вогонь додали і російські пропагандисти, які назвали Юрія «інформатором в стане врага».

За деякою інформацією не всі військові залишили Сєвєродонецьк. На захист Бутусова став Петро Кузик, комбат батальону “Свобода”, який керував відступом з Северодонецька.

Він в прямому ефірі на Радіо НВ заявив, що не має жодних претензій до журналіста Юрія Бутусова. Він сказав також, що «всі заходи з відходу, включно з підривом всього, що мало бути підірване, і залишенням сюрпризів для росіян з кадировцями, були завершені більш, ніж за добу до публікації матеріалу», а ще висловив подяку за серію «узгоджених з командуванням інформаційних заходів, які свого часу завдяки дезінформуванню ворога дозволили досягти тактичних успіхів, нанести втрати ворогу та зберегти життя захисників України».

Фото: 1zahid.

06/26/2022

You cannot copy content of this page