fbpx

Стань гідним батьком для маленької принцеси: 25 правил для чоловіка, у якого є донечка

Батьківство – нелегке випробування для кожного, а особливо для тих, кому пощастило стати батьком дівчинки. З дочкою потрібно поводитись інакше, ніж з сином, – тут потрібно проявити максимум співчуття і розуміння. Якщо ти хочеш, щоб відносини з твоєї дівчинкою були теплими і дружніми, слідуй цим 25 порадам. Їх колись написав батько трьох дочок, щоб допомогти тим, кому належить ця нелегка справа – бути гідним батьком для своєї принцеси.

1. Будь уважний до всього, що вона говорить. Якщо дочка ділиться з тобою чимось, це важливо, навіть якщо це просто забавки.

2. Ти повинен частіше говорити своїй дочці про те, яка вона красива.

3. Не намагайся бути для дівчинки мамою, у тебе – інша роль.

4. Ніколи не підвищуй на свою дочку голос, а якщо це все ж сталося, не посоромся попросити вибачення у дитини. Не хвилюйся, твій авторитет від цього не постраждає.

5. Якщо дочка просить купити нову іграшку, запропонуй віддати кілька старих в дитячий садок або будинок дитини.

6. До кожної дівчинки потрібно ставитися як до принцеси.

7. Коли дзвонить доросла дочка, не чекай, що вона відразу почне просити грошей, може, їй просто захотілося відчути себе маленькою.

8. Частіше обіймай дівчинку навіть тоді, коли вона вже зовсім не маленька. Більш безпечного і затишного місця, ніж батьківські обійми, – не знайти!

9. Якщо дочка хоче допомогти тобі в гаражі або з прибиранням снігу, вручи їй маленьку лопатку або дай пару болтів і гайок. Можливо, зараз від неї толку буде не багато, але твоє терпіння з налишком окупиться, коли вона підросте.

10. Нехай будуть справи, які ви робите тільки разом, наприклад, розчісування волосся або чищення картоплі.

11. Донька завжди повинна знати, що тато її захистить. Малеча розраховує на те, що у важкий для неї момент батько завжди захистить її від будь-якої неприємності, навіть якщо це всього лише суперечка в дитячому садку.

12. Хочеш, щоб дочка, нарешті, прибрала в кімнаті? Згадай пункт про принцесу і перетвори її на Попелюшку ненадовго.

13. Стався з повагою до лікарів і медсестер, адже вони хочуть здоров’я твоїй дитині. За все своє життя дівчинці доведеться відвідати чимало їх.

14. Кожна дочка має право на вихід у світ тільки з татом. Навіть якщо це буде прогулянка в парку або відвідування цирку.

15. Ніколи не говори їй, що мама не права. Не праві ви обоє або всі відразу. Спільність і слово «ми» мають величезне значення.

16. Любиш дивитися футбол після роботи? Присади на нього всю сім’ю. Тоді тобі не доведеться купувати окремий телевізор, більше того – це відмінний варіант спільного проведення часу.

17. Не лякайся, якщо твоя дочка захоче іноді поплакати. Не поспішай шукати винуватих або намагатися задобрювати дитину покупками, щоб вона заспокоїлася. Просто дай доні можливість як слід виплакатися.

18. Створи багатосерійну казку з власними персонажами і сюжетом. Це дуже весело.

19. Твоя дочка – не з цукру. Дозволяй їй іноді розбити пару колін, побігати, пострибати і полазити від душі.

20. Створюй власні правила. Наприклад: щоб тато не втік, коли переходиш дорогу, його потрібно тримати за руку.

21. Цінуй старання дочки. Якщо у неї щось погано виходить, але дитина з усіх сил старається, обов’язково похвали дитину за завзятість і покажи, як зробити краще.

22. Якщо принцеса вирішила одягнути бузковий светр з конячкою, так тому і бути. Звичайно, якщо погода дозволяє.

Читайте також: Матусина ніжна квітка: найголовніші речі, яким варто навчити свою доньку

23. Не дивуйся, якщо зрозумієш, що твоя дочка краще за тебе справляється з нарядом з шести шарів спідниць і трьох пелерин(накидка на плечі, зазвичай трохи не доходить до пояса). Все-таки проти жіночих інстинктів не попреш. Але зате тобі варто допомогти їй з різними ґудзичками-замочками. Так буде і швидше і простіше.

24. Ніколи не розкривайте секретів, які вона тобі довірила. Навіть якщо дівчинка вже сама встигла їх усім розбовкати.

25. І останнє: квіти можна дарувати не тільки дружині.

Ці 25 правил допоможуть зробити твоє батьківство найпрекраснішим періодом життя для тебе і твоєї дівчинки. Почни застосовувати їх на практиці вже сьогодні, і ти помітиш результати. Ніжність і любов дочки – непередавана цінність галактичного масштабу.

Поділіться цими порадами з друзями, у яких теж є донечки!

Опубліковано 24 січня 2019 року

You cannot copy content of this page