fbpx

Стрілець зенітно-ракетного підрозділу з першого свого пострілу вполював вертоліт

Про військового з 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади Олександр написала пресслужба бригади в Фейсбук, адже таким гріх не похвалитися.

“Я з Хмельниччини, в мирний час серйозно займався спортом, кілька років тому зайняв друге місце на чемпіонаті України в своїй ваговій категорії. Але давно хотів піти в ЗСУ. Мій товариш служив у 128-й бригаді й порадив підписати контракт саме з нею. Я потрапив у зенітно-ракетний підрозділ, працюю з переносним зенітно-ракетним комплексом “Ігла”. І так вийшло, що мій перший постріл виявився результативним”, — розповів Олександр.

“Після мого пострілу з “Ігли” російський вертоліт вибухнув і обрушився на землю. Ми стояли з напарником біля річки, коли по рації надійшла інформація, що в наш бік летять російські вертольоти. По нас якраз працював ворожий міномет, але ми вийшли з укриття й зайняли позицію — напарник зі “Стінгером”, а я з “Іглою”. Скоро з’явилися дві штурмові вертушки “Мі-24″, які летіли низько над деревами на відстані близько трьох кілометрів”, — каже військовий.

“Першим вистрелив напарник, але ракета зі “Стінгера” влучила в теплову пастку, яку випустив вертоліт. Я вичекав кілька секунд, поки інша вертушка вилетіла з-за дерева, й натиснув пуск. Через кілька секунд ракета влучила у вертоліт, він вибухнув і впав на землю. Другий вертоліт одразу втік, і більше в нашій зоні вони не літали — боялися”.

Олександр каже: контракт ще не закінчується, але вже вирішив, що продовжить службу. “Буду в ЗСУ, поки не виб’ємо ворога з країни”, — зазначає військовий.

Фото: 128 окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада – Закарпатський легіон.

07/07/2022

You cannot copy content of this page