fbpx

Субмарина з ядерними торпедами “Посейдон” вийшла з бази ВМФ Росії

Російська субмарина “Бєлгород”, ймовірно, вийшла зі свого пункту базування в Арктику. Там вона може випробувати торпеду “Посейдон”.

Відповідну інформацію оприлюднили  ЗМІ з посиланнями на дані розвідки НАТО. Мовляв, фахівці встановили мобілізацію потужної субмарини.

У НАТО буцімто побоюються, що “Бєлгород” вийшла з бази для того, щоб вперше в історії застосувати ядерну торпеду “Посейдон”.

Ця зброя здатна долати відстань у 10 тисяч кілометрів під водою. Зараз субмарина нібито перебуває у Карському морі.

Підводний човен К-329 “Бєлгород” взяли на озброєння військово-морських сил РФ у липні 2022 року. Він є найдовшою субмариною у світі шириною у 15 метрів та довжиною у 184 метри. “Бєлгород” може безперервно перебувати під водою впродовж 120 днів. Швидкість руху субмарини становить 60 кілометрів на годину.

Її гребні гвинти вважаються інноваційними, оскільки вони спроектовані так, щоб обходити виявлення сонарами. Така довжина субмарини обумовлена не рекордом, а розміщенням на її борту першої в світі стелс-торпеди з ядерним озброєнням і обладнанням для збору розвідувальної інформації.

Торпеда “Посейдон”, як кажуть розробники, нібито може обійти систему інфрачервоного супутникового стеження США. Зброя рухається до цілі зі швидкістю 110 – 130 кілометрів на годину.

#ЦПД_попереджає: інформація про підводний човен «Бєлгород» може зіграти на руку російській пропаганді.

You cannot copy content of this page