fbpx

Суд виніс вирок сумському колаборанту – оштрафував

Лебединський районний суд Сумської області визнав винним в колабороційній діяльності старосту Маловисторопського округу Лебединської тергромади Миколу Ромасенка та оштрафував на 34 тис. гривень.

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на вирок від 3 серпня.

Згідно матеріалів справи, протягом 17-25 березня 2022 року російські солдати захопили село Малий Вистороп, яке входить до Лебединської тергромади Сумської області, виставили блокпости та оселилися в будівлі місцевого колледжу і розмістили військово-адміністративний штаб керівництва окупантів.

На другий день окупації села на обвинуваченого Ромасенка вийшов військовий рф і доручив йому підшукати будинок для поселення російських. Староста села організував будинок, де окупанти жили та допитували односельців колаборанта.

Слідство довело, що на третій день окупації обвинувачений, виконуючи наказ росіян, зібрав шість мисливських рушниць у селян і передав окупантам.

Обвинувачений Ромасенко пішов на угоду про визнання винуватості, яку підписав із прокурором. Це дозволило посадовцю отримати м’якше покарання – штраф та позбавлення права на 10 років обіймати посади в державних органах влади та органах місцевого самоврядування.

Фото: УП.

08/08/2022

You cannot copy content of this page