fbpx

Суд заарештував акції Фрідмана вже в «Моршинській»

«Суд заарештував акції та кошти на суму 53,4 млн грн у компанії з виробництва та реалізації мінеральної води, яка належить російському олігарху Міхаілу Фрідману», – повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки.

В Україні Фрідман з партнерами Германом Ханом та Пьотром Авеном володіє компанією IDS Group Ukraine, “дочкою” міжнародної групи IDS Borjomi International (входить до “Альфа-груп”). На ринку, крім того, що компанія є ексклюзивним імпортером води “Боржомі” в Україні, вона представлена низкою брендів, зокрема, водами “Моршинська” та “Миргородська”.

Отже, за даними слідства, Фрідман разом із партнерами намагались уникнути можливих санкцій та націоналізації активів, тож за фіктивними угодами планували вивести зі своєї власності активи, розташовані в Україні.

Ухвалою слідчого судді накладено арешт на корпоративні права компанії у вигляді цінних паперів та грошових коштів, які є частками статутного капіталу підприємства на загальну суму 53,4 млн грн. За інформацією у розпорядженні ЕП, йдеться про виробника вод “Моршинська”.

Таким чином, кажуть у БЕБ, спробу виведення активів з власності російського олігарха упереджено.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом відмивання майна, одержаного злочинним шляхом, вчиненого Фрідманом та партнерами, проводиться детективами БЕБ за процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора.

Нагадуємо:

Наразі щодо іншого бізнесу Фрідмана в Україні, “Альфа-банку Україна”, також триває досудове розслідування кримінального провадження за фактом легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Раніше суд накладав низку арештів на кошти офшорів Фрідмана та партнерів – зокрема, на суму 12,4 млрд грн та 470 млн грн, пише Економічна правда.

Фото: Думская.

06/13/2022

You cannot copy content of this page