fbpx

Судді не змогли обрати Голову Конституційного Суду

14 червня відбулися вибори голови Конституційного Суду. Жоден кандидат на цю посаду не отримав необхідну кількість голосів суддів.

Як розповіла народна депутатка з фракції “Слуга народу”, заступниця голови комітету Верховної ради з питань правової політики Ольга Совгиря, вибори голови КСУ відбуваються шляхом таємного голосування суддями. Обраним вважається кандидат, за якого проголосує не менше 10 суддів.

“Якщо жоден із кандидатів на посаду голови суду не одержав необхідної кількості голосів, проводяться нові вибори не пізніше ніж через місяць з дня проведення попередніх виборів”, — зазначила вона.

Відтак, повторні вибори мають відбутися не пізніше 15 липня.

Нагадаємо, що 15 травня закінчились суддівські повноваження відстороненого голови Конституційного суду України Олександра Тупицького. Замість нього суддею призначили Оксану Грищук. 19 травня Грищук склала присягу судді КСУ.

В той же час в Офісу президента вважають, що необхідність існування Конституційного суду потрібно переосмислити і провести нову реформу. Таку заяву озвучив заступник голови Офісу президента Андрій Смирнов, пише Суспільне.

Фото: Суспільне.

06/15/2022

You cannot copy content of this page