fbpx

Суддя кулінарного шоу “МастерШеф” Тетяна Литвинова поділилася рецептом фірмової паски

Суддя кулінарного шоу “МастерШеф” Тетяна Литвинова поділилася рецептом фірмової паски.

Він розрахований на величезну родину, тому при бажанні можна зменшувати пропорції вдвічі, а то й утричі. Рецептом з “Обозревателем” поділилися у прес-службі СТБ.

Інгредієнти:

– 30 яєць = 30 жовтків + 20 білків (10 білків залишити для глазурі);

– 1 кг вершкового масла;

– 2 кг цукру;

– 500 мл сметани (але краще домашніх вершків);

– 1 л молока;

– 1 кг родзинок;

– 700 г цукатів;

– сік 1 лимона;

– цедра 1 лимона та 1 апельсина;

– 5-6 пакетиків ванільного цукру;

– 10 пакетиків сухих дріжджів;

– 4-5 кг борошна вищого гатунку (скільки візьме тісто).

Спосіб приготування:

1. Закип’ятити молоко, вмішати трохи борошна до консистенції густої сметани, дати охолонути (руці має бути тепло), додати дріжджі, залишити підніматися.

2. Окремо збити жовтки з цукром і білки з цукром, все акуратно вмішати в опару, що піднялася, додати борошно до консистенції густої сметани, залишити підніматися.

3. Розтопити масло. Змішати його зі сметаною, соком лимона, цедрою та ваніллю. Вмішувати борошно до того стану, коли тісто стане м’яке, пухнасте, та трохи прилипає до рук. Не треба забивати тісто борошном. Вимішувати доведеться довго, так як тісто дуже здобне. Мінімум – півгодини.

4. Родзинки вимити та присипати борошном. Вмішати їх і рубані цукати в тісто. Цукати краще порубати в міксері. Обов’язково відразу в чашу міксера додати декілька ложок борошна, інакше цукати злипнуться. Якщо рубати доведеться ножем, то теж з борошном.

Читайте також: ЯК МИЛО: ДЖАМАЛА ПОКАЗАЛА ШАНУВАЛЬНИКАМ ПЕРШЕ ФОТО НОВОНАPOДЖЕНОГО СИНОЧКА

5. Поставити тісто в тепле місце. Має збільшитися в два рази, це займе годину-півтора.

6. Форми змастити олією. З тіста сформувати гладкі грудочки, заповнювати ними формочки на третину. Якщо у вас паперові форми, то просто кладіть грудочки на дно.

7. Випікати бажано на нижньому підпалі, при температурі 150-160 С, не більше.

8. Готові паски відразу діставати з металевих форм. Якщо пасочки вийшли високі, то покласти їх на декілька хвилин на чистий рушник, і покатати з боку на бік, щоб не залежався бочок.

9. Якщо використовувати білкову глазур з лимонною кислотою, тоді глазур застигає і не кришиться. Ще Литвинова обмазує паску повністю, щоб домашні не об’їдали одну верхівку.

You cannot copy content of this page