fbpx

Суддю з російським паспортом звільнили з другої спроби

Суддя Верховного Суду України Богдан Львов, який зміг обдурити поліграф щодо наявності у себе паспорту росії, таки звільнений зі штату Верховного Суду. Відповідне рішення оприлюднене пресслужбою Верховного Суду з зазначенням, що «повноваження судді припиняються у разі припинення громадянства України або набуття суддею громадянства іншої держави».

Нагадаємо, що сам суддя Львов під поліграфом доказував, що ніякого громадянства росії він немає і поліграф підтвердив, що суддя не бреше. Тільки завдяки розголосу в ЗМІ, зокрема, розслідування проєкту «Схеми», де журналісти зауважили, що подаючись на конкурс в 2017 році суддя не вказав, що має подвійне громадянство. Як і не вказав, що має двокімнатну квартиру на Ленінградському шосе в Москві, яку переписав на дружину та тещу.

Судді Касаційного господарського суду у складі Верховного суду на зборах 3 жовтня залишили на посаді голови Богдана Львова – забракло одного голосу для рішення.

Крапку в цій справі поставило СБУ, яке надало докази того, що у судді таки є паспорт держави-агресорки і вже 5 жовтня Голова Верховного Суду Князєв звільнив суддю Львова.

«Тож відповідно до положень Основного Закону України та профільного закону про судоустрій Голова Верховного Суду Всеволод Князєв видав наказ про відрахування з 05.10.2022 Львова Богдана Юрійовича зі штату Верховного Суду на підставі інформації Служби безпеки України, у якій Служба безпеки України підтвердила наявність у Львова Б. Ю. громадянства російської федерації за даними реєстрів РФ», – йдеться в повідомленні пресслужби ВС.

Фото: колаж.

10/06/2022

You cannot copy content of this page