fbpx

Судно Razoni з українським зерном пройшло інспекцію

Інспекційнспектували судно представники України, ООН, Туреччини та росії, які прибула на суховантажне судно Razoni і провела його огляд.

Корабель пройшов інспекцію Спільного координаційного центру та готове направлятися до Триполі, – кажуть в Міноборони Туреччини.

“Спільна інспекційна група прибула на навантажене кукурудзою суховантажне судно Razoni, яке стояло на якорі біля чорноморського входу в Босфор, на борту розпочалася інспекційна діяльність”, — йдеться у повідомленні.

У Мінінфраструктури України підтвердили, що судно Razoni пройшло інспекцію Спільного координаційного центру у територіальних водах Туреччини.

“Це перше судно, яке йде узгодженим з ООН та Туреччиною “зерновим коридором”. Завдяки ЗСУ та портовим службам Razoni безпечно подолало шлях до Босфору, де пройшло перевірку представникам СКЦ.

На прикладі Razoni остаточно узгоджуються і відпрацьовуються всі необхідні заходи контролю та координації між Україною та партнерами-підписантами – ООН та Туреччиною”, — сказав міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Він наголосив, що позиція України незмінна щодо будь-яких перевірок в українських портах чи територіальних водах.

“Такий контроль залишається виключно за нами. Жодних інспекційних груп, жодних оглядів третіми сторонами”, — сказав Кубраков.

Міністр зазначив, що вже завантажено 17 суден, які очікують дозволу на вихід і паралельно відбувається приймання заявок на вхід нових кораблів до українських портів для завантаження агропродукцією.

Фото: suspilne.media.

08/03/2022

You cannot copy content of this page