fbpx

Суперспеки очікувати не варто: синоптики дали прогноз на другу половину літа

Синоптик розповіла, що українцям не варто чекати виснажливої спеки до кінця цього літа. Температура повітря не буде аномальною. У липні варто очікувати досить комфортну температуру. Про це повідомила заслужений метеоролог України Вазіра Мартазінова в інтерв’ю “Укрінформу”.

Вона зазначила, що до кінця літа температура повітря не досягне більше +30 градусів.

“У липні катастpoфічних умов я не бачу за розрахунком моєї моделі довгострокового прогнозування. В середині місяця температура повинна підвищитися і буде сухіше. Опади протягом місяця будуть частіше в окремі дні, ніж у попередніх місяцях”, – повідомила Мартазінова.

У липні в східних областях можливі зливові опади. В інших регіонах опади ближче до кінця місяця будуть пов’язані з похолоданням, але не сильним. В кінці липня погода зміниться.

Читайте також: Чому 14 липня називають “жіночим днем”, а самим жінкам цього дня не завадить випити

“Характерно те, що температурний режим усередині кожного місяця нестійкий. У липні, в середині місяця, температура підвищиться до 28 градусів, місцями до 30. У серпні, починаючи з другої половини місяця, будуть відзначатися більш посушливі процеси”, – сказала метеоролог.

 

“Вересень буде дуже сухим і нестійким, а жовтень – холодним, особливо з другої половини місяця. У другій половині жовтня можуть бути вже заморозки, це однозначно”, – додала Вазіра Мартазінова .

You cannot copy content of this page