fbpx

Супрун поділилась простими порадами, як зберегти здорові зуби та красиву усмішку

Міністр охорони здоров’я Уляна Супрун поділилась простими порадами, як зберегти здорові зуби та красиву усмішку, пише Радіо Максимум

В. о. очільника МОЗ Уляна Супрун продовжує розповідати про поширені міфи щодо здоров’я, у які досі вірять українці. Цього разу міністр на своїй сторінці в соцмережі Facebook поділилась порадами та рекомендаціями, як правильно чистити зуби, щоб мати чарівну усмішку.

Не менше 2 хвилин двічі на день. Саме стільки потрібно чистити зуби, щоб максимально зменшити ризики появи захвoрювань ясен, а також кaрієсу.

Техніка чищення. Найефективнішою технікою вважається техніка Басса, яка насправді дуже легка у застосування. Для неї потрібно: розміщувати зубну щітку під кутом у 45 градусів від поверхні зубів, а також робити плавні руки від передніх зубів до задніх. А от жувальну поверхню зубів потрібно чистити круговими руками. також варто пам’ятати про язик.

Читайте також: МAНТУ МОЖНА МОЧИТИ А ПЕРЕКИСЬ НЕ ЗАГОЮЄ І НЕ ЗНЕЗАРАЖУЄ: ТОП-5 МІФІВ, РОЗВІНЧАНИХ СУПРУН

Зубна паста з фтором. Варто звертати увагу на концентрацію фтору, яку вказують на упаковці. Для дорослих нормою є щонайменше 1350 ppm фториду. Однак для тих, у кого підвищена чутливість, варто взагалі уникати паст із фтором. Що ж до дітей, то є окремі дитячі пасти, а також підійде і звичайна сімейна, якщо у ній 1350-1500 ppm фториду. До слова, норма зубної пасти на дитячій щітці становить розміром з горошину.

Зубна нитка. Варто не забувати про неї, адже цей засіб гігієни дозволяє не тільки очистити важкодоступні ділянки та позбутись залишків їжі. Регулярне використання нитки здатне у рази зменшити ризики появи захвoрювань ясен та зубів.

Заміна щітки. Кожні три місяці варто купувати нову щітку, адже за цей період стала не лише втрачає пружність, а й стає менш ефективною. До того ж, на ній залишаються бактерії, які можуть викликати запaлення.

You cannot copy content of this page