fbpx

Свекруха подарувала мені торт на день народження, але краще б прийшла без подарунка

“Щиро рада за тих, у кого хороші стосунки зі свекрухою, у нас, звичайно, не відкрите протистояння, а такі собі стосунки з холодком, натягнуті.

Я з усіх сил намагаюся бути хорошою невісткою, але свекруха цього не цінує і не бачить.

На святковий стіл з приводу мого дня народження вона запропонувала спекти торт. Чесно зізнатися, вона добре пече і смачно готує, тому я навіть зраділа, що торт купувати не потрібно – буде домашній!

Це було перше наше свято в новій квартирі, в яку ми переїхали з чоловіком влітку, тому вирішили відзначати вдома (і новосілля, і день народження одним махом відгуляти). Щоб познайомитися з новими сусідами, я теж їх запросила до нас на святковий обід. Сімейна пара нашого віку – обіцяли бути. Я готувалася ґрунтовно: салати, нарізки, дві гарячих страви, випивка… Хотілося справити хороше враження на нових людей в нашій новій квартирі.

І все було в принципі добре, поки не прийшла свекруха з тортом, мій настрій різко зіпсувався на весь вечір. У коробці красувався торт з відрізаною частиною. Як виявилося, вона відрізала вдома шматок мамі (бабусі чоловіка) і шматок свекру, який в цей день працює і з’їсть його ввечері. Пояснила свекруха це все просто: “Оленко, ну ти все одно бабусі відрізаєш шматок і передаєш, а так я відразу дома залишила, і бабусі, і батькові”.

З одного боку, ви скажете: “Та що тут такого! Подумаєш, відрізаний шматок”. Але особисто для мене святковий стіл на день народження – це ЦІЛИЙ торт, який розрізається на святковому столі. Особливо незручно було перед чужими людьми, які вперше були в нашій квартирі з нами за одним столом. Уявляю, що вони подумали про нас…

Свекруха побачила, що я спохмурніла чи якось змінилася в обличчі і спробувала залагодити и ситуацію: “Я сама всім поясню, що бабусі відрізала”. Звичайно, пояснювати вона нічого не стала.

Але апофеоз цього випадку був тоді, коли я почала розрізати торт (а вірніше, те, що від нього залишилося). Я помітила, що в прошарку з кремом були волоські горіхи! На які у мене алергія. Свекруха про це знала, і це було, я вважаю, низько з її боку – так вчинити.

І якщо ви думаєте, що на цьому “прояви любові” з її боку закінчилися – ви помиляєтеся. На наступний день вона надзвонювала чоловікові зі скаргами, що я така сяка образилася на неї – а вона ж принесла торт, пекла, старалася. “І навіть ні крихти не з’їла з мого торта! А все через те, що я бабусі відрізала!” Чоловік нагадав про мою алергії, а вона: “Ой, я й забула. Наступного разу зроблю без горіхів. Але все-таки Олена могла і подякувати, хоча б. Крім мого торта нічого солодкого на столі і не було.”

Ось така біла і пухнаста свекрушенька. Ви знаєте, я не хочу ніякого торта наступного разу. Висновок: якщо ваша свекруха пропонує принести торт, краще послатися на те, що торт вже куплений/замовлений/він вже є. Не псувати ж собі настрій в святковий день. А як ви вважаєте, чи повинна я була дякувати за такий подарунок? Цікава думка з боку”.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page