fbpx

Свіжі огірочки до 8 березня

Сьогодні, я хочу запропонувати вам спробувати виростити зелені, хрусткі огірочки до 8 березня, на підвіконні.

Перше, що нам потрібно буде зробити, це придбати насіння і грунт, підготувати посадкові ємності. На одну рослину потрібно ємність, об’ємом не менше п’яти літрів.

Купуючи насіння, зупиніть свій вибір на кущових, високоврожайних сортах. Найкраще вибрати гібриди, вони відмінно плодоносять і терпимо ставляться до нeгaтивних впливів навколишнього середовища.

Ось вам невеликий список гібридів, які підійдуть для кімнатного вирощування: F1 Віконно-балконний; F1 Катерина; F1 Подарунок Сходу; F1 Фауст; F1 Зозуля; F1 Господиня; F1 Щедрик;

У ємність насипаємо грунт і добре проливаємо водою. Через добу приступаємо до висіву огірків. У грунті робимо півтори сантиметрові поглиблення і поміщаємо в них насіння. Засипаємо грунтом. Вкриваємо ємність шаром поліетилену і залишаємо в теплому приміщенні.

Як тільки з’являться перші сходи, поліетилен прибираємо, а ємності з розсадою виставляємо на світлий підвіконня.

Як тільки рослина матиме чотири – п’ять справжніх листків, прищипують їм верхівки. Так ми стимулюємо зростання бічних пагонів, яких на одній рослині має бути два – три. Надалі батоги так само потрібно буде прищеплювати, тільки вже над десятим листом. Батога потрібно буде підв’язувати, щоб забезпечити рослині достаток світла. У ранковий і вечірній час рослини потрібно буде підсвічувати.

Поливати огірки треба строго теплою водою. Огірки не терплять сухе повітря. Розставте поруч з ними ємності з водою або покладіть на батарею мокрий рушник.

Пару раз на місяць давайте огірочками підгодівлю органічними добривами. Перші три – чотири зав’язі вuдaліть, потім врожаю буде більше. Коли рослина почне плодоносити, вчасно знімайте урожай, так рослина не буде витрачати сили на дозрілі плоди, а формуватиме нові.

Фото – ілюстративне.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page