fbpx

Свиняча піджарка: це неймовірно швидко, і неймовірно смачно!

Свиняча піджарка – швидка і смачна страва, що має масу варіацій. Ви можете приготувати м’ясо з овочами, додати до нього фрукти, гриби, вино, томатний соус або сметану. Використовуйте будь-яку частину туші, але особливо ніжна і ароматна піджарка виходить з не дуже жирного філе.

Свиняча піджарка: як приготувати швидко і смачно

1. Дуже ніжним смаком відрізняється піджарка зі свинини з додаванням грибів і сметани. 800 г свинячого філе промийте, очистіть від плівок і зайвого жиру. Обсушіть м’ясо серветкою і наріжте його брусочками. 2 цибулини наріжте кільцями, підсмажте їх в суміші масла і рослинної олії до золотистого кольору. Додайте 200 г грибів, нарізаних тонкими скибочками. Для піджарки ідеально підійдуть печериці, але можна використовувати і лісові гриби. Помішуючи, смажте все до готовності, а потім викладіть вміст сковороди в миску.

2. Збільште вогонь, додайте ще олії і обсмажте на сковороді половину порції м’яса. Перекладіть його в окремий посуд і посмажте  свинину що залишилася. Поверніть все м’ясо в сковороду, полийте його парою столових ложок бренді. Потримайте свинину на вогні 3 хвилини, щоб алкоголь повністю випарувався. Додайте обсмажену цибулю з грибами, 250 мл сметани, дрібку паприки, сіль і мелений чорний перець. Доведіть суміш до кипіння, посипте подрібненою зеленню петрушки і подавайте. Як гарнір підійде смажена картопля або пюре.

3. Більш насичений смак має піджарка з помідорами. 350 г свинячого філе промийте та висушіть. Наріжте м’ясо кубиками. У сковороді розігрійте олію і обсмажте в ній подрібнену цибулину. Коли цибуля стане прозорою, додайте до неї м’ясо. Смажте до утворення рум’яної скоринки, помішуючи дерев’яною лопаткою.

4. Натріть 1 велику моркву, викладіть її до свинини. З 3 помідорів зніміть шкірку, м’якоть крупно порубайте. Додайте до піджарки помідори, посоліть і поперчіть. Якщо свіжих томатів немає, використовуйте томатну пасту, розведену гарячою водою. Для смаку можна всипати 0,5 ч. ложки мелених прованських трав. Перемішайте піджарку і тушкуйте 7-10 хвилин. Подавайте її з макаронами або рисом.

5. Пріснувату свинину добре відтіняють кислі добавки. Обсмажте м’ясо з яблуками, додавши до цього дуету солодкий перець і желе з червоної смородини. 300 г свинини очистіть від плівок і жиру, промийте, обсушіть і наріжте соломкою. 2 червоних солодких перці і 1 перець чилі очистіть від перегородок і насіння, тонко настругайте. Червоне кисло-солодке яблуко очистіть, наріжте шматочками і збризніть лимонним соком. 4 помідори обдайте окропом, зніміть шкірку.

6. Наріжте томати четвертушками. У глибокій сковороді розігрійте олію так, щоб вона майже почала диміти. Викладіть в сковороду суміш перців і смажте 2 хвилини. Додайте до перцю свинину. Помішуючи, готуйте її ще 4 хвилини. Додайте яблука, помідори, 2 ст. ложки желе з червоної смородини. Все перемішайте, підсоліть, посипте свіжомеленим чорним перцем. Смажте все 1-2 хвилини і розкладіть по підігрітих тарілках.

Як гарнір до піджарки приготуйте макарони, картоплю фрі або гречану кашу. Смачного всім.

You cannot copy content of this page