fbpx

Свинина в пивному клярі з кисло-солодким соусом. Дуже простий і ситний рецепт. М’ясо виходить ніжним і соковитим, а кляр — неймовірно хрустким

Кисло-солодкий соус якнайкраще відтіняє смак свинини. Якщо ж додати у кляр натертий сир, то на його основі можна смажити смачні відбивні, пише видання “Є”.

Інгредієнти:

1 кг свинини (філе),

велике яйце,

1/2 чашки пива,

3/4 чашки борошна (чашка = 240 мл),

сіль, перець, олія.

Для кисло-солодкого соусу:

2 невеликі цибулини,

2 зубки часнику,

шматочок імбиру (приблизно 5 см завдовжки),

2 ст. л. олія (я використовувала оливкову),

2 ст. л. соєвого соусу,

2 ст. л. сухого білого вина,

1 ст. л. яблучного оцту,

3 ст. л. кетчупу,

2 ст. л. цукру,

125 мл фруктового соку (апельсиновий або ананасовий),

1 ст. л. крохмалю,

2 ст. л. води.

Приготування:

Спочатку приготувати кляр: змішати яйце з пивом, посолити й перчити. Додати борошно, не все одразу, поступово. Добре вимішати віночком і відставити в сторону, відстоятися. Нарізати м’ясо кубиками, приблизно 2х2 см. Найзручніше нарізати філе повздовж волокон смужками й потім вже відрізати потрібного розміру шматочки. Викласти м’ясо в кляр і добре перемішати. У глибоку сковорідку налити олію. Як тільки вона добре розігріється, зробити середній вогонь і починати обережно викладати м’ясо ложкою, кожен шматочок окремо.

Як тільки кляр підрум’янився — перевернути. Зачекати, поки підрум’яниться з іншого боку і викласти дірявої ложкою на тарілку з паперовим рушником, який вбере зайву олію. Кляр виходить дуже хрусткий!

Полити хрусткі шматочки кисло-солодким соусом: дрібно нарізати цибулю, часник та імбир. Добре нагріти олію в сковорідці. Обсмажити цибулю, часник та імбир, буквально 2 хвилини, поки цибуля не стане м’якою і прозорою. У невеликій каструльці змішати соєвий соус, вино, сік, оцет, кетчуп, цукор. Добре перемішати. Додати суміш овочів до суміші рідин, добре перемішати. Дати соусу закипіти. Змішати крохмаль із водою. Постійно помішуючи соус, вливати крохмаль тонкою цівкою. Варити доти, поки соус не досягне бажаної консистенції. За бажанням соус можна процідити, для краси. Але я найчастіше залишаю овочі в соусі, так смачніше.

На гарнір до такого м’яса добре підходить сочевиця або білий рис.

Автор рецепту – Роксана Галушка.

Фото – “Є”.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

You cannot copy content of this page