fbpx

Сягатиме сотні тисяч гривень на рік: озвучили нову зарплату лікарів

Базовий тариф становить 370 гривень за людину на рік. Така оплата – за лікування пацієнтів від 18-ти до 39-ти років.

Нова зарплата лікарів сягатиме сотні тисяч гривень на рік. Про це повідомив заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк, йдеться у “Сніданку з 1+1”.

Після початку медреформи зарплата українських лікарів буде залежати від віку та кількості пацієнтів, яких вони обслуговують. Отже, базовий тариф становить 370 гривень за людину на рік. Якщо на прийом записалася людина 65-ти років і старше, за неї заплатять вже 740 гривень. Обслуговування дітей до 5-ти років становить 1480 гривень на рік.

Урядовці пояснюють, що саме діти та старенькі потребують більшої уваги та часу лікаря, тому і така різниця в оплаті. А ще це має мотивувати медиків братися за лікування саме цих категорій населення. На нову модель фінансування медичні заклади почнуть переходити вже з липня цього року. В уряді підрахували, що за умови обслуговування тисячі пацієнтів середнього віку на рік лікар може отримати 370 тис гривень. Але з цієї суми вирахують комунальні послуги, зарплату допоміжного персоналу та інші витрати.

Читайте також: В Україні заборонили популярні ліки від кашлю

Нагадаємо, що міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун запевнила, що держслужбовці не будуть проходити щорічний медогляд. Вона зазначила, що є професійні профогляди, які потрібні для людей з професію, що вимагає доброго здоров’я. Це професійні водії, люди, які займаються машинобудівництвом тощо.

You cannot copy content of this page